Tarragona

Suspès el judici contra l'acusat de matar un marroquí per una discussió de trànsit a Tortosa

Un tribunal popular format per set homes i quatre dones havia de jutjar a Tarragona el crim de Tortosa en què un home va disparar contra un ciutadà marroquí després d'una discussió de trànsit. La vista oral, finalment, s'ha suspès després que l'advocada de la defensa ha renunciat. La fiscalia demana 19 anys de presó i l'acusació particular eleva la pena a 25 anys perquè entén que existeix racisme. El crim va passar el 30 d'agost del 2005, quan l'acusat va tenir una discussió de trànsit amb la víctima, que anava en bicicleta. Al cap d'uns minuts, l'acusat va anar a buscar-lo i li va disparar diverses vegades, fet que li va provocar la mort. Després va fugir i va tirar la pistola en un riu.

Actualitzat

Finalment, s'ha suspès el judici que s'havia de fer a l'Audiència de Tarragona pel crim de Tortosa després que, a última hora, l'advocada de la defensa ha renunciat i això ha obligat el jutge a suspendre la vista oral.

Pel fiscal, els fets es tradueixen en un delicte d'assassinat i un altre de tinença il·lícita d'armes, pels quals sol·licita 19 anys de presó per a l'acusat, Juan Alberto G. D. Per la seva banda, l'acusació particular eleva la petició de condemna a 25 anys de presó i, a més, reclama una indemnització de 120.000 euros per als pares de la víctima. Per la lletrada que representa a la família del mort, el crim es va cometre amb agreujants, com la motivació racista, i Juan Alberto G. D., a més, va actuar "de manera premeditada, conscient i amb acarnissament".

La defensa, per part seva, sol·licitava l'absolució de l'acusat argumentant que es va lliurar a la policia i que en el moment dels fets havia abusat de les drogues i l'alcohol, ja que tenia una depressió perquè la seva dona l'havia abandonat dies abans i s'havia emportat els seus fills.

En aquest sentit, el lletrat de Juan Alberto G. D. assenyalava que només l'alteració de les facultats a causa del consum de tòxics pot explicar el comportament del processat, tenint en compte, a més, que l'acusat i la víctima no es coneixien.

El crim va passar el 30 d'agost del 2005, quan l'acusat va tenir una discussió de trànsit amb la víctima. Poc després, l'acusat va anar a buscar-lo i li va disparar diverses vegades, fins que va acabar amb la seva vida. Després va fugir i va tirar la pistola a un riu i es va dirigir a Roquetas de Mar, a Múrcia, on va ser detingut.

Anar al contingut