Marbella

Suspenen de forma cautelar un jutge de Marbella per la seva presumpta implicació en el "cas Malaia"

La comissió permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha decidit per unanimitat en una reunió extraordinària suspendre de forma cautelar de les seves funcions el titular del jutjat d'instrucció número 2 de Marbella, Francisco Javier de Urquía, acusat dels delictes de suborn i prevaricació. Es dóna la circumstància que aquest jutge, presumptament implicat en el "cas Malaia", duia entre altres casos, l'anomenada "operació Hidalgo" contra el blanqueig de capitals. La decisió del CGPJ ha arribat després que el Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia li ha fet arribar una interlocutòria en la qual s'informava de l'obertura d'un procediment penal per diversos delictes contra el jutge.

Actualitzat
El "cas Malaia" segueix donant sorpreses. En aquest cas el nou presumpte implicat és un jutge, Francisco Javier de Urquía, el titular del jutjat d’instrucció número 2 de Marbella, i que justament duia un cas sobre un presumpte delicte de blanqueig de capitals, l'anomenada "operació Hidalgo". El jutge ha estat suspès cautelarment per la comissió permanent del Consell General del Poder Judicial, després que s'ha assabentat de la possible implicació del jutge en el cas de corrupció urbanística més gran conegut a Espanya des de la democràcia.

Prèviament, el Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia ha obert diligències contra el jutge de Marbella per la seva presumpta implicació en aquest cas.

L’”operació Malaia” en què estan implicats l’exalcaldessa de Marbella, Marisol Yagüe, el també exalcalde de Marbella, Julián Muñoz, la seva exdona, Mayte Zaldívar, la seva parella i cantant, Isabel Pantoja, així com l’exassessor d’Urbanisme, Juan Antonio Roca, compta amb 100 detinguts imputats dins una gran trama de corrupció urbanística vinculada a aquesta localitat.

Per la seva banda, l’anomenada “operació Hidalgo” que duia el jutge, investiga un presumpte delicte de blanqueig de capitals a gran escala, que ha dut a practicar fins ara 23 detencions, entre les quals les de diversos advocats i notaris. Fins ara, s’han intervingut uns 92 milions d’euros dipositats en 632 comptes de 22 entitats bancàries i 553 propietats immobiliàries.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut