Sevilla

Susana Díaz obre la porta a un avançament electoral a Andalusia

La presidenta d'Andalusia es reuneix amb els secretaris generals del PSOE de les vuit províncies andaluses

RedaccióActualitzat

La presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, es reuneix amb els secretaris generals del PSOE de les vuit províncies andaluses, després de reconèixer que la inestabilitat política del seu govern de coalició amb Esquerra Unida pot desembocar en eleccions anticipades al març.

En un advertiment dirigit als seus socis d'Esquerra Unida, que ha anunciat que farà un referèndum al partit per decidir si segueixen al govern, Díaz ha assegurat que el govern andalús no té l'estabilitat que necessita i que, en cas de no recuperar-la i abans que els partits decideixin, convocarà eleccions. "Si aquesta estabilitat existeix, no hi haurà d'haver avançament però aquesta estabilitat no és la que tenim en aquest moment i sempre he dit que abans que una força política decideixi el futur d'Andalusia, seran els andalusos qui tindran la paraula", ha manifestat.

La presidenta andalusa, que ahir va visitar una escola, va anunciar que està embarassada, tot i que va desvincular aquest fet del possible avançament electoral.

La presidenta socialista andalusa ha aprofitat la crisi al seu govern per referir-se a l'avançament electoral a Catalunya i criticar el procés sobiranista. Díaz ha afirmat, textualment, que Andalusia no es mereixeria mai viure l'espectacle de dos líders polítics disputant-se l'hegemonia sobiranista.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut