Sevilla

Susana Díaz no supera la tercera votació i la investidura se'n va més enllà del 24-M

La candidata ha tornat a obtenir el mateix resultat que en les dues primeres votacions

Actualitzat

El Parlament andalús ha tornat a dir "no" a la investidura de Susana Díaz. La candidata socialista ha tornat a obtenir el mateix resultat en la tercera votació que en les dues anteriors: 47 vots dels diputats del PSOE-A i el vot en contra dels 62 diputats dels quatre grups de l'oposició (PP-A, Podem, Ciutadans i IULV-CA). 

És la primera vegada en la història de l'autonomia andalusa que un candidat no aconsegueix la confiança de la Cambra en la tercera votació.

El president del Parlament, Juan Pablo Durán, no ha fixat data per a una nova votació i ha anunciat que serà comunicada al seu moment per la presidència de la Cambra, de manera que previsiblement es produirà després de les eleccions del 24 de maig.

El nou cas de suposades irregularitats a Andalusia, aquesta vegada per adjudicacions relacionades amb les mines d'Aznalcóllar, sembla que ha estat definitiu aquest matí a l'hora de fer la tercera votació d'investidura de Susana Diaz.

En saber el cas, el Partit Popular ja va suspendre la trobada que tenia prevista amb el PSOE per negociar-hi una abstenció. 

I Ciutadans i Podem ja havien apuntat que mantindrien la seva negativa a permetre la investidura, per la falta de concrecions en les propostes expresades per Susana Díaz la setmana passada.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut