Susana Díaz en el comitè federal de diumenge (EFE)
Susana Díaz en el comitè federal de diumenge (EFE)
Madrid

Susana Díaz: "No som ni bons ni dolents, ni d'esquerres ni de dretes"

Aquesta és una de les transcripcions dels dirigents socialistes durant el comitè federal del PSOE de diumenge i que "El País" publica aquest dimarts

RedaccióActualitzat

El diari "El País" publica aquest dimarts la transcripció de les principals intervencions que hi va haver al comitè federal del PSOE de diumenge, fet a porta tancada. Aquest diari afirma que la fractura entre els partidaris i detractors de l'abstenció a la investidura de Mariano Rajoy va provocar un dels debats més intensos en la història recent del socialisme. En una de les intervencions, la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, va assegurar que els qui, com ella, defensen l'abstenció no són socialistes "dolents" ni van en contra dels valors del partit:

"Quant de temps hem gastat a dimonitzar uns companys contra altres, quanta energia, quants insults entre nosaltres (...) No som ni bons ni dolents, ni d'esquerres ni de dretes."

Un dels defensors del "no" a Rajoy, el senador Óscar López -que la gestora va rellevar com a portaveu a la cambra alta-, va fer aquesta reflexió:

"No crec que en aquest comitè hi hagi ningú més socialista que ningú. Rebutjo el maniqueisme, la simplicitat (...) Ningú s'és més de dretes per defensar l'abstenció. I ningú és un roig radical per defensar el 'no' a Rajoy, no ho és!"

Segons les transcripcions del diari "El País", entre els més vehements a favor del "no" va destacar l'expresident del Congrés i exlehendakari Patxi López, que va advertir que des de l'oposició no es podrà derrotar el Partit Popular:

"Alguns creuen que podem governar des de l'oposició. Oblidem que li donem a Rajoy la millor i més gran eina que té un president, que és convocar les eleccions quan li doni la gana? Permetrà que li estiguem destrossant el llegat? No, home! Convocarà eleccions, i la gent no se n'haurà oblidat [de l'abstenció]."

 

Anar al contingut