El basc Patxi López
El basc Patxi López
Madrid

Susana Díaz i Patxi López formalitzen les seves precandidatures per liderar el PSOE

Comença oficialment la cursa per a les primàries del 21 de maig, on també hi haurà com a rival Pedro Sánchez

RedaccióActualitzat

La presidenta andalusa, Susana Díaz, i el basc Patxi López han formalitzat les seves precandidatures a la secretaria general del PSOE amb una crida a la unitat per recuperar les essències del socialisme, acabar amb els enfrontaments i així poder guanyar les eleccions. Així comença oficialment la cursa per a les primàries del 21 de maig, en què també es veuran les cares com a rivals amb Pedro Sánchez.

Eduardo Madina ha formalitzat, a la seu del PSOE a Madrid, la precandidatura de Susana Díaz. Ho ha fet defensant un projecte integrador, de futur, on es reconegui el 100% de l'essència del socialisme i, per tant, ha sentenciat Madina, lluny dels enfrontaments i les desqualificacions:

"No és un projecte contra ningú. No competeix contra ningú. No falta el respecte a ningú. És un projecte polític basat en el respecte al PSOE, a totes les companyes i els companys i a la resta de candidatures."

Una unitat del partit que també ha reclamat l'altre precandidat, el basc Patxi López, que ha reivindicat que només hi ha dues opcions vàlides: la del vot que uneix o la de la divisió i l'enfrontament:

"Davant de l''amb mi o contra mi', Pedro o Susana o xoc de trens, les possibilitats certes són dues: o mantenim aquest enfrontament o anem a la unitat i a la integració. Aquestes són les dues possibilitats que s'obren el PSOE. Votar per dividir o votar per unir".

Formalitzades les precandidatures i a l'espera que ho faci Pedro Sánchez, a partir de dijous començarà la recollida d'avals. Un tràmit necessari per saber si els tres precandidats tenen prou suport de la militància per presentar-se a la secretaria general del partit.

Anar al contingut