Barcelona

Susana Díaz es reuneix amb Mas i l'anima a emprendre el camí del diàleg amb Rajoy

El debat sobiranista s'ha tractat avui, al Palau de la Generalitat, per Artur Mas i la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz. La dirigent socialista és a Catalunya, precisament, per avalar la proposta federal del PSC.

RedaccióActualitzat

La presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, s'ha reunit aquest dilluns al matí amb Artur Mas al Palau de Generalitat, amb qui ha abordat el debat sobiranista. Díaz ha reiterat al president Mas la seva petició de diàleg entre Catalunya i Espanya. Ha estat la primera reunió de tots dos mandataris després que Díaz va assumir la presidència de la Junta en substitució de José Antonio Griñán. La líder socialista aposta per una reforma de la Constitució que respecti les singularitats i la llengua de Catalunya.

La dirigent socialista és a Catalunya per avalar la proposta federal del PSC. I després d'anar a Palau, ha participat en un dinar-col·loqui organitzat pel diari "La Vanguardia", la societat Amics del País i l'Associació Espanyola de Directius, en què ha exigit aquest dilluns als presidents Mariano Rajoy i Artur Mas que aparquin els seus "monòlegs" i dialoguin sobre una sortida per a la situació de Catalunya. Diu que aquesta entesa és necessària per "sortir del rail que condueix a l'absurd", ja que tan perjudicial és "perseguir quimeres" com "no ser capaços de proposar un pla alternatiu".

En aquest acte, Díaz ha assegurat que ha parlat "molt i de tot" amb el president català, Artur Mas, en la reunió entre tots dos, especialment en un moment en què "falta consens i diàleg i sobra crispació". "Hi ha un element primer i important: que hem parlat i això és molt. És impossible trobar un punt de trobada quan no es parla. El fet més rellevant és que hem parlat de tot. Fins i tot del que no compartim, que és el conflicte territorial", ha dit Díaz.

 

La gira de Díaz per Catalunya la va portar aquest diumenge a participar en un acte a l'Hospitalet de Llobregat al costat de Pere Navarro i de l'alcaldessa d'aquesta població, Núria Marín. En aquest acte, Díaz va defensar una reforma de la Constitució per combatre l'ofensiva independentista i va carregar a parts iguals contra els sobiranistes i contra el PP.

"Ens trobem atrapats entre separadors i separatistes. Som enmig d'un xoc de trens: per un costat, els que volen dur Catalunya a la soledat, i, per l'altre, els que volen enfrontar la resta d'Espanya amb Catalunya. I els socialistes de tot Espanya no ho permetrem. Per això estem al costat de Pere Navarro i per això estem amb el PSC", va exposar Díaz.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut