La presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, durant la seva intervenció al Congrés extraordinari del PSOE-A.
La presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, durant la seva intervenció al Congrés extraordinari del PSOE-A, que l'ha triat com a nova secretària general. (Foto: EFE)
Granada

Susana Díaz, elegida secretària general del PSOE-A sense vots en contra

El Congrés Regional extraordinari del PSOE-A ha triat la presidenta de la Junta, Susana Díaz, com a nova secretària general del partit en rebre la seva candidatura, única presentada, el suport de 722 delegats i deu vots en blanc. És la primera dona que desenvoluparà el càrrec.

RedaccióActualitzat

El Congrés Regional extraordinari del PSOE-A ha triat la presidenta de la Junta, Susana Díaz, com a nova secretària general del partit en rebre la seva candidatura, única presentada, el suport de 722 delegats i deu vots en blanc.

D'aquesta manera, Díaz s'ha convertit en la primera dona a aconseguir la Secretaria General del PSOE andalús després dels quatre homes que l'han precedit en el càrrec, José Antonio Griñán, Manuel Chaves, Carlos Sanjuán i José Rodríguez de la Borbolla, tots ells presents en el conclave.

En concret, Susana Díaz succeeix en el càrrec Griñán, que el 7 d'octubre passat va anunciar davant el Comitè Director del PSOE-A la seva decisió de deixar la Secretaria General i passar-li el testimoni en aquesta responsabilitat orgànica. Prèviament, el 7 d'octubre ja el va rellevar a la Presidència de la Junta.

Díaz és la primera dona que governa Andalusia i també la primera que lidera el PSOE-A. Representa l'aposta de Griñán per afavorir un relleu generacional en el partit que també defensen a nivell federal. El seu nom comença a sonar amb força a Madrid, fins i tot amb enquestes que la situen entre les més valorades per substituir Alfredo Pérez Rubalcaba, tot i que ella sempre ha recalcat el seu " compromís" amb Andalusia. "He arribat per quedar-me", ha dit en ocasions.

La nova secretària general del PSOE-A és llicenciada en Dret per la Universitat de Sevilla, encara que no ha desenvolupat cap activitat en aquest àmbit, perquè la seva carrera professional sempre ha estat lligada a la política. Des de les Joventuts Socialistes fins ara, Díaz s'ha mostrat molt hàbil per a la negociació i contundent a l'hora de fer arribar els seus missatges. En només quatre anys, ha passat d'un lloc en la direcció general a la Secretaria General del PSOE-A.

Anar al contingut