Susana Díaz durant la seva intervenció en la comissió del Senat (EFE)
Susana Díaz durant la seva intervenció en la comissió del Senat (EFE)
Madrid

Susana Díaz acusa el PP de citar-la al Senat pels ERO només per interès electoral

La presidenta andalusa diu en la comissió que el seu partit no està sotmès a cap procés per finançament il·legal

RedaccióActualitzat

Quan falten dues setmanes per començar la campanya per a les eleccions andaluses, la presidenta de la Junta, la socialista Susana Díaz, ha comparegut al Senat pel cas dels ERO, els expedients de regulació d'ocupació irregulars a Andalusia. Díaz ha denunciat l'intent del PP d'erosionar la seva imatge i ha volgut deixar clar que el seu partit no està sotmès a cap procés per finançament il·legal.

Segons la dirigent socialista, l'han citat a la cambra alta només per "interessos" electorals dels populars:

"Jo considero que soc aquí, no com a presidenta d'Andalusia sinó com a candidata per al pròxim 4 de desembre a les eleccions andaluses. I són aquestes eleccions les que condicionen la meva presència en el dia d'avui aquí."

"La formació en el qual milito i soc candidata no està immersa en cap procés judicial que estigui qüestionant, investigant o analitzant el finançament del partit polític."

La comissió l'ha impulsada pel PP, que té majoria a la cambra alta.

 

 

La presidenta de la Junta andalusa s'ha preguntat, amb ironia, si tots els presidents autonòmics hauran de passar pel Senat per intervenir en la comissió d'investigació sobre el finançament dels partits, quan arrenquin la resta de processos electorals de les comunitats autònomes.

Díaz també ha comparegut en la comissió pels cursos de formació pels quals han estat acusats els seus predecessors en el càrrec José Antonio Griñán i Manuel Chaves. El fiscal demana 6 anys de presó per a Griñán, mentre que Chaves s'enfronta a una petició de 10 anys d'inhabilitació.

 

ARXIVAT A:
Susana Díaz Corrupció
Anar al contingut