Felipe San Epifanio "Pipe" en una imatge d'arxiu. (EFE)
Felipe San Epifanio "Pipe" en una imatge d'arxiu. (EFE)
Ciudad Real

Surt de presó l'excap del comando Barcelona Felipe San Epifanio

Ha complert 23 dels 250 anys a què va ser condemnat per diversos atemptats amb víctimes a Barcelona

RedaccióActualitzat

L'històric etarra i excap del comando Barcelona d'ETA Felipe San Epifanio San Pedro, àlies 'Pipe', ha sortit aquest divendres de la presó d'Herrera de la Mancha, a Ciudad Real. San Epifanio ha complert 23 anys dels 250 a què va ser condemnat per diferents atemptats, segons han confirmat fonts de la lluita antiterrorista.

Felipe San Epifanio va ser diputat al Parlament basc en representació d'Herri Batasuna entre el 1987 i el 1990. Va ser un membre destacat de l'organització terrorista després de la detenció de la cúpula a Bidart l'any 1992. Va fugir a França l'any 1991 i va tornar el 1993 per formar part del comando Barcelona,  fins que va ser detingut el 28 d'abril del 1994.

Entre els atemptats que se li atribueixen, hi ha l'assassinat a trets del coronel de l'exèrcit Leopoldo García al barri de Sants de Barcelona l'any 1994, el llançament de diverses granades contra l'edifici del Govern Militar, que va causar la mort d'una persona i ferides a vuit, o l'atemptat contra diversos establiments del Port Olímpic que va ferir cinc persones. 

En sortir del centre penitenciari, el reclús ha estat rebut per familiars i amics. Posteriorment, s'ha traslladat a Bilbao, on està previst que aquesta tarda rebi un homenatge.
   
 

Anar al contingut