El Parc de Bombers de Palafrugell, on treballen els dos ingressats per possible botulisme (ACN)
El Parc de Bombers de Palafrugell, on treballen els dos ingressats per possible botulisme (ACN)
Palafrugell

Surt de l'UCI un dels dos bombers de Palafrugell afectats per botulisme, mentre que l'altre hi continua, però evoluciona favorablement

El seu company continua ingressat a cures intensives, però evoluciona favorablement

RedaccióActualitzat

Un dels dos bombers de Palafrugell intoxicats per botulisme a finals de juny després d'haver menjat mongetes en conserva en mal estat ha sortit de la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Josep Trueta de Girona i ja està ingressat a la planta de neurologia, on es recupera. Caldrà veure, però, si li han quedat seqüeles.

El seu company, també del Parc de Bombers de Palafrugell, continua ingressat a cures intensives, però evoluciona favorablement.

Els dos bombers intoxicats es van trobar malament el dia 27 de juny després de dinar al mateix parc de bombers de Palafrugell amb altres companys. Tenien malestar general, amb vòmits, visió doble, dificultats per parlar i molèsties per la llum. El metge del CAP va sospitar que podria ser un cas de botulisme i els van traslladar a l'Hospital Trueta. El seu estat va empitjorar i des de llavors hi han estat ingressats en estat greu.

Tots dos van menjar mongetes cuites envasades i bacallà, i les anàlisis es van centrar en aquests dos productes. Finalment es va concretar que la causa del botulisme era la toxina que hi havia al pot de llegums.

Anar al contingut