Josefa Hernández parla amb mitjans de comunicació a la sortida del centre penitenciari de Tahíche (EFE)
Josefa Hernández parla amb mitjans de comunicació a la sortida del centre penitenciari de Tahíche (EFE)
Las Palmas

Surt de la presó l'àvia de Fuerteventura després que l'Audiència de Las Palmas n'ordenés l'excarceració immediata

A la sortida Josefa Hernández s'ha mostrat feliç i agraïda

RedaccióActualitzat

Josefa Hernández, l'àvia de Fuerteventura que va entrar a la presó per protegir la família, ha abandonat la presó de Tahíche, a Lanzarote. La dona ha sortit cap a dos quarts de sis de la tarda de la presó després que l'Audiència de Las Palmas n'ordenés l'excarceració immediata i hagi deixat en suspens la seva condemna per construir una vivenda il·legal.

A la sortida Josefa Hernández s'ha mostrat feliç i agraïda. Entre les nombroses persones que l'esperaven, hi havia les seves filles, diversos familiars i l'alcalde del seu poble, Betancuria, Marcelino Cerdeña.

Josefa Hernández va ingressar dilluns per complir una pena de sis mesos per un delicte de desobediència. Un jutjat de les Canàries la va condemnar a pagar una multa de 700 euros i a enderrocar casa seva, perquè està construïda en una paratge protegit. La dona, de 62 anys, va pagar la multa, però no va demolir l'habitatge argumentant que no tenia on viure, ni ella ni els cinc familiars que depenen d'ella. El jutjat no va deixar en suspensió la pena, com va demanar la fiscalia, i va ordenar que ingressés a la presó.

El rebombori social i mediàtic que va provocar el cas va obligar el govern espanyol a anunciar, per boca del mateix president Rajoy, que la indultarà en el Consell de Ministres de demà divendres.

Anar al contingut