Les filles d'Asia Bibi amb una foto de la seva mare (Reuters)
Les filles d'Asia Bibi amb una foto de la seva mare (Reuters)

Surt de la presó Asia Bibi, la catòlica pakistanesa absolta de blasfèmia

El govern del Pakistan diu que Bibi no podrà sortir del país fins que el Tribunal Suprem no resolgui el recurs

Actualitzat

La noia pakistanesa que va ser absolta del delicte de blasfèmia del qual se l'acusava ha sortit de la presó. La noia, que és catòlica, s'ha amagat per por de les represàlies. La sentència va aixecar una onada de protestes dels fonamentalistes islàmics a tot el país.

Asia Bibi, que va ser absolta fa una setmana després de passar 8 anys al corredor de la mort, no ha estat alliberada fins ara, segons ha anunciat el seu advocat.

"Ha estat alliberada. M'han dit que ja era dins d'un avió, però ningú sap on aterrarà."

Algunes fonts havien apuntat que Asia Bibi estaria buscant asil en un altre país, juntament amb la seva família. De moment, però, el Ministeri d'Exteriors del Pakistan ha assegurat que Bibi continua en el país asiàtic. És en un lloc segur però no la deixaran marxar fins que el Tribunal Suprem no resolgui el recurs contra la seva absolució que ha presentat un clergue musulmà.

La família d'Asia Bibi ha demanat asil al Regne Unit i als Estats Units. El seu advocat és a Holanda i el govern d'aquest país li ha ofert asil temporal.

L'absolució d'Asia Bibi va causar una onada de protestes al Pakistan. El Tribunal Suprem paquistanès va constatar que hi havia contradiccions en les declaracions dels testimonis i va decidir el seu immediat alliberament.

Asia Bibi va ser acusada al 2010 d'haver fet comentaris despectius sobre l'islam i el profeta Mahoma durant una discussió amb uns veïns.

ARXIVAT A:
Drets humansReligióJudicial
Anar al contingut