El joc "Arriba la troica" anima els portuguesos a portar el país a la ruïna
El joc s'inspira en escàndols i personatges portuguesos reals
Lisboa

Surt a la venda a Portugal el joc de taula "Arriba la troica", on l'objectiu és portar el país a la fallida

Surt a la venda a Portugal el joc de taula "Arriba la troica", que anima els jugadors a fer tot el possible per arribar a una situació tan greu com l'actual a base de corrupcions i martingales polítiques i econòmiques.

RedaccióActualitzat
El refranyer és ple de dites que ens recorden que l'últim que hem de perdre en aquest món és el bon humor i que la millor teràpia és riure's d'un mateix. Sota aquestes màximes ha aparegut a Portugal un joc de taula que anima els jugadors a enfonsar el país.

Acaparar influència, fer promeses electorals que no compliràs, comprar vots, corrupteles, controlar els bancs, convocar vagues generals, apujar impostos, retallar o portar els diners a paradisos fiscals. Tot això i més és permès en el joc en pro d'acaparar com més diners, poder i vots, millor. El repte, arribar a una situació tan greu com l'actual.

Guanyarà qui més tinguiquan aparegui la carta de la troica, com es coneix popularment els tres organismes internacionals que supervisen el rescat concedit a Portugal.

"Arriba la troica", així s'anomena un joc ideat al voltant d'un tauler per a aficionats als jocs de taula. S'hi poden trobar situacions que recreen alguns dels escàndols més sonats de Portugal així com personatges "lleugerament" semblants a figures de la política i l'economia lusitana.

El joc ja ha tingut molt bona acollida i s'espera que sigui un èxit de vendes aquest Nadal.





Amb els ulls posats a Espanya

El model portuguès d'"Arriba la troica" és fàcilment exportable a altres països en crisi, entre els quals, Espanya. De fet, els seus impulsors ja treballen per treure'n una versió espanyola al llarg de l'any que ve.

S'han posat en contacte amb un aficionat als jocs de taula espanyol perquè s'encarregui d'adaptar-lo a les circumstàncies d'aquí, amb personatges reconeixibles i situacions adequades.

Grècia i Itàlia també són a la llista de possibles receptors del joc, tot i que aquests projectes es farien a més llarg termini.

Anar al contingut