Barcelona

Suport reivindicatiu dels alcaldes a favor del referèndum de l'1 d'octubre

El president Carles Puigdemont i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, mostren la seva solidaritat amb els alcaldes per la persecució política que pateixen per donar suport al referèndum

RedaccióActualitzat

Els 712 alcaldes investigats i citats a declarar pel referèndum han estat rebuts aquest matí a la plaça Sant Jaume pel president Carles Puigdemont i per l'alcaldessa Ada Colau, en un acte reivindicatiu i de suport a l'1 d'octubre.

És la resposta del món municipal a la decisió de la fiscalia de citar a declarar 712 alcaldes, en qualitat d'investigats, per col·laborar amb el referèndum.

 

L'acte ha començat a les 11 del matí amb la recepció dels més de 700 alcaldes a l'Ajuntament de Barcelona, on els ha rebut l'alcaldessa, Ada Colau, que ha dit que l'acte d'avui respon a la situació inaudita i excepcional que viu Catalunya:

"Estem aquí en una imatge inaudita perquè vivim una situació inaudita en democràcia. És una vergonya que l'Estat no doni cap resposta política i es dediqui a intimidar més de 700 alcaldes d'aquest país"

En l'acte a l'Ajuntament de Barcelona també han intervingut l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, que ha de declarar al jutjat el 21 de setembre per haver signat un decret de suport al referèndum; l'alcaldessa de Badalona, Maria Dolors Sabater, i l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. Madrenas ha dit que "impedir el vot és una agressió als drets fonamentals de les persones, que estan per sobre de tot".

Molts dels alcaldes que han estat avui a la plaça Sant Jaume, entre ells el de Reus, Amposta, Tortosa i Mollerussa, ja han rebut la citació per anar a declarar, i ho faran la setmana que ve en diferents jutjats.

 

Després de visitar la casa consistorial de Barcelona, els alcaldes han travessat la plaça de Sant Jaume encapçalats pel president Carles Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, fins al Palau de la Generalitat.

Ha estat el moment que han aprofitat les persones que assistien a l'acte de mostrar el seu suport als alcaldes investigats. S'han sentit crits de "Votarem", "No tenim por" i "No esteu sols".

 

La presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha denunciar la persecució política que pateixen els representants municipals:

"Som avui aquí més de 700 alcaldes per denunciar i rebutjar la persecució judicial que estem patit els càrrecs electes locals d'aquest país per fer manifestacions polítiques, i també som aquí per manifestar el nostre suport al govern de la Generalitat perquè es faci possible el referèndum de l'1 d'octubre"

Els alcaldes i alcaldesses de Girona, de Llívia, Sant Joan de les Abadesses, Berga, Corbera d'Ebre, Torredembarra, Sabadell, Albatàrrec i Mollerussa han parlat en representació dels centenars d'alcaldes presents a l'acte.

 

Matíes Serracant, alcalde de Sabadell, ha dit que cal comprometre's per recuperar la dignitat democràtica:

"Ens queden 15 dies per recuperar la nostra dignitat democràtica. La dignitat que el govern de Madrid ens vol treure. Ens cal implicar-nos i comprometre'ns, com ho estem fent avui més de 500 alcaldes amb el suport de la Generalitat i del Parlament de Catalunya"

L'alcalde d'Albatàrrec, Víctor Falguera, ha fet una referència a "un altre gremi que igual que nosaltres, els alcaldes, està sent especialment amenaçat aquests dies: els mitjans de comunicació". Falguera ha demanat als representants dels mitjans que continuïn fent la seva feina "i aguantin al peu del canó igual que ho farem els alcaldes".

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut