Suport popular als alcaldes citats per la Fiscalia, que es neguen a declarar

Lloveras parla de "vergonya" i Madrenas, de "taca negra" en la història de la democràcia

RedaccióActualitzat

Suport multitudinari als dos primers alcaldes gironins que avui han comparegut a fiscalia. 

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha comparegut a les onze del matí davant la Fiscalia de Girona. Madrenas, que dissabte va rebre la citació per anar a declarar, ha estat poc més d'un quart d'hora al Palau de Justícia de Girona. Segons ha explicat, ha intentat defensar el dret a decidir del poble de Catalunya, però el fiscal l'ha interromput, moment en què ella ha acabat la seva declaració. Madrenas, que ha expressat el seu disgust per cridada a declarar davant la fiscalia i no davant d'un jutge, ha reiterat el seu compromís amb la voluntat expressada pel poble.

 

A les dotze estava previst que comparegués davant la fiscalia l'alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, que s'ha acollit al dret de no declarar.

Al matí, més de 2.000 persones s'han concentrat a la plaça del Vi de Girona per donar suport a Madrenes i Piferrer, i els han acompanyat fins a les portes del Palau de Justícia amb crits de "votarem", "independència" i "fora la justícia espanyola".

 

L'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, no ha anat a declarar davant de la Fiscalia i, a la mateixa hora que havia estat citat ha comparegut a l'ajuntament per donar explicacions. Serracant ha dit que el govern de l'Estat ens ha portat a una fallida de la democràcia. L'alcalde ha estat acompanyat per l'equip municipal i regidors del consistori.

A Lleida, l'alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal (ERC), ha comparegut avui als jutjats citat per la Fiscalia, però s'ha negat a declarar.

 

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, i l'alcalde de Valls, Albert Batet, s'han negat a declarar davant la Fiscalia Superior de Catalunya. Lloveras creu que la fiscalia s'està extralimitant en les seves competències, i ho ha titllat de "vergonya". La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i exconsellera d'Educació, Irene Rigau, han acompanyat Lloveras i Batet, els han desitjat sort i els han donat "molts ànims". Després d'entrar en la Fiscalia, un centenar de persones han tallat el carrer Pau Claris -on és la Fiscalia- per donar suport als alcaldes i reclamant votar amb proclames com "Independència" i "Votarem!".

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut