Barcelona

Superdotats es repten a Barcelona en un torneig de jocs intel·ligents

L'Associació de Persones Superdotades, Mensa, ha convocat el Torneig de Jocs Intel·ligents aquest cap de setmana a Barcelona per donar a conèixer l'entitat entre el gran públic i promoure jocs d'estratègia.

Actualitzat
El Torneig de Jocs Intel·ligents, que té lloc al Centre Cívic Casinet d'Hostafrancs i que està obert a tot el públic, consisteix en una competició amb jocs de taula i de rol en què, més que la sort, són l'estratègia, l'habilitat i l'ingeni les que permeten obtenir millors puntuacions. La responsable d'aquesta edició, Virtudes Fernàndez, indica que "amb els jocs es busca promoure i premiar l'habilitat en lloc de la sort". Assegura que aquest tipus d'iniciatives "neixen en record dels prestigiosos Mensa Mind Games, celebrats originalment als Estats Units amb l'objectiu d'obrir aquest col·lectiu a la gent i donar-lo a conèixer". A més a més, aquesta és una forma de proporcionar una visió positiva dels superdotats a la societat.

Entre els més de 150 participants i creadors de jocs, destaca la presència de l'artífex de NestorGames, Néstor Romeral. Algunes de les novetats d'aquesta edició són la presentació de jocs inèdits, un servei de càtering, l'elaboració d'unes samarretes promocionals i "una partida de rol en viu en què els participants hauran de resoldre un misteri". Als guanyadors del torneig se'ls oferirà la possibilitat de fer un test d'intel·ligència "per poder unir-se a l'associació, sempre que els resultats indiquin que el coeficient intel·lectual es troba entre el 2% més alt del país".

Mensa és una organització internacional que agrupa més de 100.000 socis arreu del món, dels quals 420 són de Catalunya. El requisit per formar-ne part és obtenir, en una prova d'intel·ligència acreditada, una puntuació per sobre del 98% de la població general. Entre els objectius d'aquesta organització destaquen identificar i promoure la intel·ligència, entesa com a benefici per al conjunt de la humanitat; propiciar un entorn social per a l'intercanvi intel·lectual i els contactes socials, i impulsar la recerca en àmbits relacionats amb el desenvolupament i l'ús de la intel·ligència humana.
Anar al contingut