A Mehmedi només li han calgut dos minuts per marcar. (Foto: Reuters)
Mundial

Suïssa trenca les taules amb l'Equador en l'últim sospir de l'afegit (1-2)

El grup E del Mundial del Brasil s'ha obert amb un xoc indefinit entre equatorians i suïssos que s'ha acabat de decidir quan només quedaven quinze segons del temps afegit. Enner Valencia ha avançat l'Equador; Mehmedi i Seferovic han remuntat per Suïssa marcant al principi i al final de la segona part.

Actualitzat

El grup E del Mundial del Brasil s'ha obert amb un xoc indefinit entre equatorians i suïssos que s'ha acabat de decidir quan només quedaven quinze segons del temps afegit. Cap dels dos equips ha tingut un domini clar ni regular del partit, tot i que cadascun se les ha arreglat per marcar i establir un empat que s'ha pintat en el marcador durant 45 minuts i que, al final, més que una igualada, semblava un pacte que no convenia a ningú.

Enner Valencia ha obert la llauna de cap en una jugada d'estratègia a pilota aturada que ha sortit rodona. L'extrem de Pachuca continuaaixí una ratxa de cinc partits seguits marcant amb la seva selecció.

A partir d'aquí, l'Equador ha decidit controlar el partit des de la defensa. Suïssa ha exercit superioritat tècnica, amb un Shaqiri excel·lent, però s'ha estrellat cada vegada abans d'arribar a la porteria contraria. I així ha passat la primera part.

En la represa, tot ha canviat. El vell Ottmar Hitzfeld no se'n deu recordar que les substitucions li hagin sortit tan bé mai a la vida. D'entrada, Mehmedi ha sortit per Stocker, i en tan sols dos minuts ha clavat l'empat, de cap, en un córner.

Un empat que no ha portat un pacte de no agressió a la gespa del Nacional de Brasilia, però sí que ha fet pensar a tots dos equips que potser no calia arriscar un punt a favor ¿o dos en contra- a benefici d'un rival directe pel segon lloc del grup. I en l'últim quart d'hora ha aparegut Seferovic, al lloc de Drmic.

El davanter de la Reial Societat no ha canviat el partit, però si que ha capgirat el resultat. A tocar del minut 93, quan ningú ja no n'esperava res, ha capturat una passada llarga de Rodríguez a la petita i pràcticament de primeres l'ha connectada per fer el gol de la victòria suïssa. Una llampegada davant l'estupefacció equatoriana, que ja pensava en enfilar el túnel de vestidors i ha hagut de treure un servei de mig camp testimonial abans de poder marxar.

Anar al contingut