Captura de la informació de l'emissora suïssa la Ràdio RTS
Captura de la informació de l'emissora suïssa RTS
Ginebra

Suïssa s'hauria ofert per fer de mediadora entre Catalunya i Espanya

Segons la ràdio suïssa RTS, el Departament d'Afers Exteriors suís assegura que està en contacte amb totes dues parts

RedaccióActualitzat

El govern de Suïssa està disposat a fer de mediador entre Catalunya i Espanya, segons ha informat la Ràdio RTS. El Departament d'Afers Exteriors suís assegura que està en contacte amb totes dues parts, però no volen fer públics els detalls perquè diuen que massa informació pública podria comprometre el procés de negociació.

Segons el mateix Departament d'Exteriors, el govern de Suïssa intenta formar una plataforma de diàleg entre l'executiu de Carles Puigdemont i el de Mariano Rajoy per rebaixar la tensió i buscar una sortida negociada a la situació.

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el vicepresident Oriol Junqueras s'ha resistit a confirmar aquests contactes:

"En tot cas s'anirà comprovant, segur que algú confirmarà la font, o no. Em consta que hi ha molta, molta gent que treballa per afavorir la mediació; hi ha gent que s'ha ofert públicament de manera explícita. I nosaltres cadascuna de les propostes l'hem acollit favorablement."

Per la seva banda, fonts del Departarment d'Exteriors de la Generalitat, que tampoc confirma ni desmenteix aquesta informació, sí que s'estan fent diversos contactes a nivell internacional.
ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut