Suïssa prohibeix posar les llagostes vives a l'olla amb aigua bullent (REUTERS)
Zuric

Suïssa prohibeix tirar les llagostes vives a l'olla d'aigua bullent per cuinar-les

La nova legislació de protecció dels animals diu que cal atordir-les prèviament i que no es poden conservar en gel perquè és un patiment injustificat

Actualitzat

Suïssa ha prohibit la pràctica culinària de posar les llagostes vives en aigua bullent, segons la revisió que s'ha fet de la llei de protecció dels animals.

Aquest dimecres, el govern suís va adoptar noves mesures que entraran en vigor el mes de març, per regular el transport, manteniment i mort d'aquests animals i altres crustacis.

"Els crustacis vius, incloses les llagostes, no poden ser transportats en gel o aigua gelada. Les espècies aquàtiques han de guardar-se en el seu medi natural. Els crustacis ara han de ser atordits abans de matar-los."

 

 

La nova regulació també pretén tancar les granges il·legals de cadells, i prohibir els dispositius automàtics per castigar els gossos quan borden, també dicta les condicions en les quals s'han de tenir els animals malalts o ferits, i fa responsables els organitzadors del benestar dels animals que participin en d'esdeveniments públics.

 

 

Suïssa no és l'únic país on s'intenta protegir les llagostes del que els activistes animalistes consideren un tracte cruel a les cuines. A Itàlia, el Tribunal Suprem va aprovar el mes de juny passat una llei que prohibeix tenir aquests crustacis vius en gel, perquè considera que comporta un patiment injustificat abans de morir per fer un bon menjar.

 

Anar al contingut