Barcelona

Subrogalia admet que generava embrions aquí destinats a la gestació subrogada a l'estranger

L'empresa ha explicat que feien fecundacions "in vitro" i els embrions els enviaven a Mèxic, un dels països on la gestació subrogada no està prohibida

RedaccióActualitzat

Després de les demandes de dues parelles contra Subrogalia, que gestiona processos de maternitat subrogada a l'estranger, per haver-los fet creure que accedirien a ventres de lloguer a fora amb embrions fecundats aquí, el responsable de l'empresa, Dídac Sánchez, ha admès a TV3 que ha portat a terme aquest procediment, completament il·legal a Espanya.

"Dins de la nostra clínica s'han fet embrions, s'han enviat a Londres i des de Londres s'han enviat en aquest cas a Mèxic. S'ha fet amb la legalitat i la llei vigent. S'ha procedit a enviar-los amb una agència de transport corresponent i han arribat al destí corresponent."

Sánchez ha explicat que feien fecundacions "in vitro" i els embrions els enviaven a Mèxic, un dels països on la gestació subrogada no està prohibida. Ho han fet durant dos anys perquè -diu el seu responsable- la llei no és del tot clara.

Subrogalia afirma que té 420 clients i una xifra d'èxit de 240 embarassos en un any i mig. Aquest dijous mateix, afirmen, van néixer cinc nadons a Mèxic.

La suposada legalitat que al·leguen des de Subrogalia topa amb la llei espanyola sobre reproducció assistida, que no recull la gestació subrogada. Així ho ha explicat Núria Terribas, jurista i directora de la Fundació Grífols:

"Tots els passos previs que tinguin a veure amb aquest procés queden fora del marc legal."

Subrogalia ha estat fent aquesta activitat per mitjà de l'Institut Iegra, ubicat a la clínica Tres Torres de Barcelona. La setmana passada els van rescindir el contracte de lloguer quan es va saber que no tenien permís com a centre sanitari, un aspecte que també rebat el director de l'empresa:

"Estic en un centre sanitari que compta amb llicències. No sóc un escarabat ni una cuca desconeguda que és en un laboratori que no compleix la normativa. Aquest laboratori complia totes les normatives. Jo vaig comprar un laboratori de reproducció assistida, no un laboratori de xoriços."

Arran de la demanda de les dues parelles ja n'hi ha una desena més que plantegen portar el seu cas als tribunals.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut