Colchester

Subhastada per 20.000 euros una carta que confirma l'afició de la mare d'Isabel II per la ginebra

Una nota privada de la reina mare d'Anglaterra escrita al seu assistent de tota la vida, William Tallon, s'ha venut per un preu rècord en una subhasta. S'esperava recaptar uns 380 euros però, finalment, va revaloritzar-se fins a la xifra astronòmica de 20.000 euros. La carta confirma l'afició de la mare d'Isabel II per la ginebra. La subhasta la van seguir 400 persones a la sala d'apostes, celebrada aquest dissabte a Colchester, al sud-est d'Anglaterra, però va atraure un miler de persones més per via telefònica i internet. Van caldre més de 10 hores per vendre els 700 lots.

Actualitzat
Una nota privada de la reina mare d'Anglaterra escrita al seu assistent de tota la vida, William Tallon, s'ha venut per un preu rècord en una subhasta. S'esperava recaptar uns 380 euros però, finalment, va revaloritzar-se fins a la xifra astronòmica de 20.000 euros. La carta confirma l'afició de la mare d'Isabel II per la ginebra.

Va dedicar la vida al servei de la reina mare d'Anglaterra fins que aquesta va morir. Cinquanta-dos anys com a majordom personal que han donat per a moltes anècdotes, confidències i secrets. William Tallon se'n va endur molts a la tomba -va morir aquest novembre-, però d'altres s'han convertit en tot un tresor per als col·leccionistes.

I ara, part d'aquesta vida al servei de la reina ha sortit a subhasta. Fotografies, pintures, regals i el més preuat: algunes de les correspondències entre Tallon i la família reial britànica. La sorpresa ha estat una de les cartes que contenia el lot a subhasta.

S'esperava recaptar unes 300 lliures, uns 380 euros, però al final s'ha venut per més de 20.000 euros. En ella, la reina mare demana al majordom que es recordi de posar a la maleta ampolles de vi i de ginebra per a una sortida, per si de cas, diu, fos necessari. La reina mare va morir el 30 de març de 2002 als 101 anys.
Anar al contingut