Granada

Subhasta de solteres en una discoteca de menors a Granada

La Fiscalia de Menors ha obert diligències preliminars per investigar l'organització, per part d'una discoteca de Granada, de festes en horari infantil en què se "subhasten" noies solteres i per a les quals els menors poden licitar amb bitllets de Monopoly. De la celebració d'aquestes festes en va tenir coneixement l'Ajuntament de Granada en un dels tallers que organitza per formar en valors. Va ser un dels nois assistents al taller qui va donar a conèixer la publicitat distribuïda per la discoteca, en què es convocava a una festa amb el reclam "Si estàs soltera, subhasta't. Si ets solter, licita!" i amb un preu d'entrada de vuit euros.

Actualitzat
Segons ha explicat als periodistes la regidora de Benestar Social i Igualtat, Ana López Andújar (PP), quan es va tenir coneixement de tot plegat, l'Ajuntament, sense competències expresses en la matèria, va traslladar l'assumpte a la Junta d'Andalusia i a la Fiscalia de Menors, que finalment ha obert diligències preliminars d'ofici per investigar la veracitat dels fets i actuar en conseqüència.

L'Ajuntament, que ha considerat una "aberració" aquest tipus de celebracions, s'ha posat a la disposició dels pares per donar-los la informació que demanin per ajudar-los a evitar que els seus fills vagin al local en qüestió. Per la seva banda, l'Institut Andalús de la Dona a Granada ha contactat amb l'Observatori de la Publicitat No Sexista perquè estudiï si aquest tipus de pràctiques pot vulnerar la llei d'igualtat i de violència de gènere, en considerar-ho una discriminació sexual.
Anar al contingut