Madrid

Suárez Trashorras nega haver facilitat els explosius de l'11-M

Aquest dimarts a la tarda s'ha assegut al banc dels acusats el processat que s'enfronta a més anys de presó pels atemptats de l'11-M a Madrid. Es tracta de l'exminer asturià, José Emilio Suárez Trashorras, per qui demanen 38.667 anys de presó per ser una peça clau en la trama que va acabar amb la vida de 191 persones. Se l'acusa, ni més ni menys, que de proporcionar els explosius als islamistes, però davant el tribunal ho ha negat tot. I tampoc ha concretat gaire cosa sobre el fet d'haver relacionat "El Xinès" amb els etarres de l'"operació Caravana de la Mort".

Actualitzat

José Emilio Suárez Trashorras és la persona que està processada per un nombre més gran de delictes. S'enfronta a 38.667 anys de presó com a cooperador necessari en l'assassinat de 191 víctimes de l'11-M i el del geo mort a Leganés, on set presumptes terroristes es van immolar quan anaven a ser detinguts.

Segons el sumari, aquest exminer asturià, traficant i confident de la policia, va facilitar les substàncies explosives que, suposadament, va fer servir el grup islamista per als atemptats. Suárez Treshorras ha negat els fets i tampoc no ha concretat per què va relacionar "El Xinès", un dels islamistes detinguts, amb els etarres detinguts dies abans de l'atemptat en l'"operació Caravana de la Mort".

Sobre aquest tema, Trashorras ha reconegut que va mantenir una conversa telefònica amb Jamal Ahmidan en la qual "El Xinès" li va dir que havien detingut dos "amics seus". Segons el mateix exminer, li va preguntar si es tractava dels "dos que havien sortit per la tele" i Ahmidan va respondre afirmativament. Trashorras també ha dit que aquest episodi el va comunicar a la policia però, segons diu, els agents no s'ho van creure perquè li van dir que "ETA no negocia mai amb traficants de droga".

L'acusat també ha admès que s'havia reunit amb el confident de la policia Rafa Zouhier, i amb l'islamista mort a Leganés conegut com "El Xinès", però només, diu, per parlar de drogues. Per la seva part, Zouhier, que també ha declarat aquest dimarts es defensa declarant que, abans dels atemptats, havia alertat la Guàrdia Civil que es preparava una compra de 150 kilos d'explosius.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut