Nova York

Strauss-Kahn queda en llibertat per la retirada dels càrrecs per agressió sexual

L'exdirector gerent del Fons Monetari Internacional (FMI) Dominique Strauss-Kahn ha quedat en llibertat sense càrrecs. El jutge de Nova York que en portava el cas per presumpte intent de violació i agressió sexual ha retirat els càrrecs que hi havia contra ell i ha atès d'aquesta manera la petició de la fiscalia. Abans, el mateix jutge ha rebutjat la petició de l'advocat de la víctima de designar un nou fiscal per al cas, cosa que ja aplanava el camí de Strauss-Kahn cap a la llibertat. L'exdirector de l'FMI ha reconegut en un comunicat que aquests mesos han estat "un malson" i ha afirmat que l'únic que vol ara és tornar a "casa". En les primeres declaracions des que el van detenir, ha afegit que encara té pendents alguns gestions als EUA abans de tornar cap a França.

Actualitzat
Tal com s'esperava, el jutge ha retirat els càrrecs contra Strauss-Kahn, tal com va demanar el fiscal. Això li permetrà tornar a França i tancar aquest episodi amb la justícia, després de més de tres mesos retingut als Estats Units.

L'exgerent del Fons Monetari Internacional ha difós un comunicat en què dóna les gràcies "als amics de França i els Estats Units que han cregut en la meva innocència" i celebra la "professionalitat" de la justícia nord-americana. Posteriorment ha atès els mitjans i, en les primeres declaracions des que el van detenir a l'aeroport JFK, ha afirmat que "desitja" tornar a França, però encara té alguns assumptes pendents als EUA. També ha qualificat de "terrible i injusta" la situació que ha viscut.

Strauss-Kahn estava acusat d'agressió sexual i d'intent de violació de Nafissatou Diallo, cambrera de l'hotel de luxe de Manhattan on s'estava el 14 de maig passat. El fiscal havia vist falta de credibilitat en el testimoni de la cambrera, una noia de 32 anys i d'origen guineà, que va acusar l'exdirector de l'FMI d'haver-la agredit a la suite de l'hotel on s'estava i haver-la forçat a practicar sexe oral. Segons la fiscalia, la dona va mentir sobre el seu passat i sobre el que va passar immediatament després de la suposada agressió.

Encara que quedi lliure de càrrecs, el director de l'FMI ha quedat esquitxat per una altra investigació a França per un altre presumpte abús sexual, en aquest cas contra una escriptora que situa els fets el 2003, durant una entrevista a París.

Sigui com sigui, els processos judicials han frenat la cursa de Strauss-Kahn, exministre de Finances francès, per competir amb Nicolas Sarkozy a les pròximes presidencials, a l'abril. Tot i això, de moment els socialistes francesos asseguren que tot depèn d'ell, que sempre ha proclamat la seva innocència.

Abans de saber-se la decisió del jutge, el biògraf de Strauss-Khan ha afirmat que l'exdirector de l'FMI està "relaxat" i "molt millor que l'últim mes", després d'haver passat les vacances a les muntanyes Rocoses.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut