Concentració a les portes de l'ajuntament mentre es feia la reunió amb l'alcalde.
Concentració a les portes de l'ajuntament mentre es feia la reunió amb l'alcalde.
Barcelona

Stop Pujades i la FAVB proposen a l'alcalde de Barcelona dos nous títols de transport

L'alcalde de Barcelona s'ha reunit aquest dimarts amb els col·lectius que impulsen les mobilitzacions per una rebaixa del preu del transport públic. Les diferents plataformes es queixen de "l'immobilisme institucional", mentre que l'Ajuntament es compromet a trobar un sistema de finançament més eficaç per sufragar el deute de l'ATM.

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i els col·lectius que impulsen les mobilitzacions per una rebaixa del preu del transport públic s'han reunit aquest dimarts. La plataforma Stop Pujades Transport i la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) han proposat a Trias la creació de dos nous títols de transport públic més assequibles com a alternativa a la tornada a les tarifes de 2013 que reclamen. Un seria una T-10 al preu de la del 2013 que caduqui en un mes i l'altre resultaria de transformar l'actual T-50/30 en una T-Mes més econòmica.

La trobada però sembla que no ha propiciat cap acostament en les posicions. El portaveu de la plataforma, Rafael Lora, ha expressat la seva decepció. "Segueix l'immobilisme institucional davant d'aquesta reclamació, que ja no només és la reclamació d'Stop Pujades sinó de centenars d'entitats i regidors i d'una moció al Parlament de Catalunya". Per part de l'Ajuntament "no s'ha posat res sobre la taula" i "es passa la pilota a l'Autoritat del Transport Metropolità".

Fonts municipals han explicat a Catalunya Informació que l'alcalde ha traslladat als assistents a la reunió el compromís de l'Ajuntament i de l'ATM de seguir treballant per resoldre la greu situació en què es troba el finançament del transport públic, amb un deute de 546 milions d'euros.

Després d'aquesta trobada, la plataforma manté la convocatòria de mobilitzacions aquest dimecres a l'espera que en la pròxima reunió prevista, la de la taula social de l'ATM, el 10 d'abril, es posi "alguna cosa sobre la taula".

 

Anar al contingut