San Francisco

Steve Jobs presenta el nou iPhone amb novetats com l'alta definició i el català

El conseller delegat d'Apple, Steve Jobs, ha presentat oficialment el nou iPhone. Ha estat en el discurs d'inauguració de la Conferència Mundial WWDC, que se celebra a San Francisco fins a l'11 de juny. El batejat com l'"iPhone 4" té un disseny nou amb una càmera que grava vídeo en alta definició i una altra de frontal que podria servir per rellançar la videoconferència. Té un gruix de només 9,3 mil·límetres, fet que el converteix en el telèfon intel·ligent més prim del mercat. A més, incorporarà el català.

Actualitzat
Aquest serà el tercer llançament d'un model d'iPhone en poc més de tres anys, però la comunicació pública que se n'ha fet té el valor afegit que ja hi ha creat una polèmica pel seu secret. En efecte, el blog tecnològic Gizmodo va desvelar les característiques d'aquest aparell després que un dels empleats d'Apple se'n va descuidar un prototip en un bar.

Aquest fet va motivar una denúncia i, a més, ha impedit que el representant d'aquest lloc sigui acceptat entre els mitjans de comunicació convidats a l'acte d'avui.

Alta definició, la novetat principal

En la presentació, Steve Jobs ha assegurat que el nou model és "l'avenç més gran des del llançament de l'iPhone".

El nou aparell incorpora dues càmeres: una de cinc megapíxels, amb flaix i que permet gravar vídeo d'alta definició i una altra a la part frontal pensada per establir comunicacions via videoconferència. Serà a través d'un servei anomenat FaceTime que, de moment, només estarà disponible amb connexió Wi-Fi.

La pantalla també millora fins a multiplicar per quatre els píxels de l'anterior model. Això permet una millor resolució i imatges de qualitat més alta.

Un altre aspecte important que ha millorat és la bateria, n'han augmentat la  durada fins a les 10 hores de vídeo, 40 de música i 7 hores d'ús del telèfon amb connexió 3G.

L'iPhone té un sistema nou anomenat iOS4. Permetrà la multitasca, cosa que anticiparia una solució que, de moment, no incorpora l'iPad i que s'ha considerat com una de les seves debilitats. Per millorar la connectivitat, porta incorporades unes petites antenes per a Wi-Fi, Bluetooth i GPS.

L'aparell tindrà també l'aplicació iBooks de l'iPad per poder adquirir i descarregar llibres, així com utilitzar el telèfon com a lector dels llibres electrònics. Això no suposarà cap despesa addicional per a l'usuari, ja que iBooks permet descarregar el mateix llibre en tots els aparells de l'usuari sense un cost extra.

La previsió és que es posi a la venda el 24 de juny als Estats Units, el Regne Unit, el Japó, França i Alemanya. Podria arribar a Espanya al juliol. El preu serà de 166 euros per als iPhone de 16GB o de 250 euros per als de 32GB.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut