"Stella cadente", seleccionada al Festival de Cinema de Cali

El 29 d'octubre comença la setena edició del Festival de Cinema de Cali, un dels més importants a Colòmbia i també a Llatinoamèrica. De les 16 seccions que componen el festival, la pel·lícula, amb participació de TVC, "Stella cadente" ha estat programada en la secció "Pla general".

Actualitzat

El llargmetratge, dirigit, produït i escrit per Lluís Miñarro, tracta de la dificultat de definir la bellesa i de la futilitat del poder, i està protagonitzat per Àlex Brendemühl, Lola Dueñas, Francesc Garrido i Gonzalo Cunill. Es va estrenar al mes de maig del 2014 i va tenir molt bona acollida en festivals de dins i fora de l'estat. "Stella cadente" va aconseguir dos premis Gaudí en l'última edició d'aquests guardons: el de millor direcció artística (Sebastián Vogler) i el de millor vestuari (Mercè Paloma). I pel seu paper en aquesta pel·lícula, Àlex Brendemühl va ser nominat com a millor actor als Premis Iberoamericans de Cine Fénix al mes de setembre del 2014.

"Stella cadente" se situa al novembre del 1870, moment en què les Corts espanyoles trien per 191 vots Amadeu de Savoia, duc d'Aosta, com a rei d'Espanya. Al gener del 1871, Amadeu de Savoia arriba a Madrid quan el general Prim, el seu valedor, és assassinat. El regnat d'Amadeu serà curt -no arribarà als tres anys- i el seu pas per la història, obscur i desconegut. És una producció d'Eddie Saeta amb la col·laboració de Televisió de Catalunya.

tv3/coproduccions

Anar al contingut