<b>"Stella Cadente"</b>, de Lluís Miñarro, guardonada a Tirana (Albània)

La pel·lícula <b>"Stella Cadente"</b> ha estat guardonada amb els premis a millor director i a millor fotografia en la 12a edició del Festival Internacional de Cinema de Tirana (Albània).
"Stella Cadente", de Lluís Miñarro, guardonada a Tirana (Albània)

"Stella Cadente", de Lluís Miñarro, guardonada a Tirana (Albània)

La pel·lícula "Stella Cadente" ha estat guardonada amb els premis a millor director i a millor fotografia en la 12a edició del Festival Internacional de Cinema de Tirana (Albània).
Actualitzat
"Stella Cadente" és l'única pel·lícula a l'estat espanyol en competició junt amb altres llargmetratges procedents d'Itàlia, Alemanya, els EUA, Filipines, Eslovàquia, Holanda i Bulgària. El director artístic del festival, Genc Permeti, productor i diplomàtic albanès, ha considerat "Stella Cadente" com un "sofisticat film pletòric d'energia que permet polifacètiques lectures".
 
Pel seu paper en aquesta pel·lícula, Àlex Brendemühl va ser nominat a millor actor als Premis Fènix, Premis Ideroamericans de Cine, el mes de setembre d'aquest any. La pel·lícula, produïda, escrita i dirigida per Lluís Miñarro i protagonitzada per Àlex Brendemühl, Lola Dueñas, Francesc Garrido i Gonzalo Cunill, es va estrenar el mes de maig del 2014 i ha tingut molt bona acollida en festivals de dins i fora de l'Estat, com per exemple el Basel Film Festival, el Márgenes de Madrid, el Festival Internacional de Cine d'Autor de Barcelona, el Buenos Aires Festival internacional de Cine Independiente, el de Montevideo i el Bafici.

"Stella Cadente" tracta sobre la dificultat de definir la bellesa i sobre la futilitat del poder. Ens situa al novembre del 1870, moment en què les Corts espanyoles trien per 191 vots Amadeu de Savoia, duc d'Aosta, com a rei d'Espanya. Al gener del 1871, Amadeu de Savoia arriba a Madrid quan el general Prim, el seu valedor, és assassinat. El regnat d'Amadeu serà curt, no arribarà als tres anys, i el seu pas per la història, obscur i desconegut. El film se situa entre el final del romanticisme i el començament de la modernitat. Un període de convulsió a Europa -i especialment a Espanya¿ que ens recorda l'actualitat.
 
Fitxa tècnica i artística:
 
Direcció i guió: Lluís Miñarro
 *Col·laboració en guió i diàlegs: Sergi Belbel
Producció: Lluís Miñarro
Intèrprets: Àlex Brendemühl (Amadeo), Bárbara Lennie (María Victoria), Lorenzo Balducci (assistent del rei), Lola Dueñas (cuinera), Francesc Garrido (ministre Serrano), Àlex Batllori (criat jove), Gonzalo Cunill (ministre Zorrilla), Francesc Orella (bisbe)
Direcció de fotografia: Jimmy Gimferrer