<b>"Stella Cadente"</b>, de Lluís Miñarro, al Tbilisi International Film Festival

<b>"Stella Cadente"</b> és l'única pel·lícula de l'estat espanyol que participa en la 15a edició del Tbilisi International Film Festival (Geòrgia).
"Stella Cadente", de Lluís Miñarro, al Tbilisi International Film Festival

"Stella Cadente", de Lluís Miñarro, al Tbilisi International Film Festival

"Stella Cadente" és l'única pel·lícula de l'estat espanyol que participa en la 15a edició del Tbilisi International Film Festival (Geòrgia).
Actualitzat
El film es va projectar en la secció Country in Focus el 2 de desembre a les 21.00 a la capital de Geòrgia. Els premis es lliuraran el 7 de desembre, l'últim dia del festival.

El llargmetratge va ser guardonat fa poc amb els premis al millor director i a la millor fotografia en la 12a edició del Festival Internacional de Cinema de Tirana (Albània). Pel seu paper en aquesta pel·lícula, Àlex Brendemühl va ser nominat com a millor actor als Premis Fènix, Premis Ideroamericans de Cine, al mes de setembre d'aquest any. La pel·lícula, produïda, escrita i dirigida per Lluís Miñarro i protagonitzada per Àlex Brendemühl, Lola Dueñas, Francesc Garrido i Gonzalo Cunill, es va estrenar al mes de maig del 2014 i ha tingut molt bona acollida en festivals de dins i fora de l'estat, com per exemple el Basel Film Festival, el Márgenes de Madrid, el Festival Internacional de Cine d'Autor de Barcelona, el Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente, el de Montevideo i el Bafici.

"Stella Cadente" tracta de la dificultat de definir la bellesa i de la futilitat del poder. Ens situa al novembre del 1870, moment en què les Corts espanyoles trien per 191 vots Amadeu de Savoia, duc d'Aosta, com a rei d'Espanya. Al gener del 1871, Amadeu de Savoia arriba a Madrid quan el general Prim, el seu valedor, és assassinat. El regnat d'Amadeu serà curt, no arribarà als tres anys, i el seu pas per la història, obscur i desconegut. El film se situa entre el final del romanticisme i el començament de la modernitat. Un període de convulsió a Europa  -i especialment a Espanya- que ens recorda l'actualitat.
 
Fitxa tècnica i artística:
 
Direcció i guió: Lluís Miñarro
 *Col·laboració en guió i diàlegs: Sergi Belbel
Producció: Lluís Miñarro
Intèrprets: Àlex Brendemühl (Amadeu), Bárbara Lennie (Maria Victòria), Lorenzo Balducci (assistent del rei), Lola Dueñas (cuinera), Francesc Garrido (ministre Serrano), Àlex Batllori (criat jove), Gonzalo Cunill (ministre Zorrilla), Francesc Orella (bisbe)
Direcció de fotografia: Jimmy Gimferrer