R. Kelly, cantant i productor
Nova York

Spotify "castiga" la música d'R. Kelly, acusat d'abusos sexuals

El raper és el primer a veure's afectat per una nova política sobre continguts d'odi de la companyia sueca

RedaccióActualitzat

Decisió inèdita de Spotify. La plataforma de música en línia ha decidit penalitzar la música del cantant i productor R. Kelly, acusat d'abusos sexuals.

La decisió suposa que ha retirat de les seves llistes de reproducció recomanades les cançons del raper nord-americà. No és que la seva música desaparegui de Spotify, sinó que no serà a les propostes musicals que presenta la plataforma i, per tant, deixen de promocionar-lo activament.

Aquesta postura s'emmarca, segons la companyia sueca, en una nova política interna sobre els continguts d'odi i les conductes reprovables.

La música d'R. Kelly ha estat la primera a veure's afectada uns dies després que el moviment Time's Up contra l'assetjament sexual amplifiqués una campanya que demanava a la indústria musical "silenciar" el cantant amb l'etiqueta #MuteRKelly.

Notícia relacionada: Cosby i Polanski, jutjats per agressions sexuals, expulsats de l'Acadèmia de Hollywood

El moviment que ha aflorat els últims mesos, com el del #MeToo, es va fer ressò de diverses acusacions d'abús sexual que fa anys que pesen sobre el cantant del hit "I believe I can fly", tot i que mai ha estat condemnat.

En un comunicat, Spotify assegura que no tolera continguts que promocionin, defensin o incitin a l'odi i la violència per motius de raça, religió, identitat de gènere, sexe, ètnia, nacionalitat, orientació sexual, discapacitat o estatus de veterà.

"Qualsevol artista o creador que faci qualsevol cosa particularment nociva o odiosa (per exemple, violència contra els infants o violència sexual), això pot canviar la forma que tenim de treballar-hi o de donar-los suport."

En aquest sentit l'empresa sueca ha anunciat que ha desenvolupat una eina, Audiowatch, que identifica els continguts considerats d'odi segons "registres internacionals específics".

Notícia relacionada: L'Acadèmia Sueca no concedirà el Nobel de Literatura per l'escàndol d'abusos sexuals

Els usuaris, a més, poden reportar aquest tipus de continguts a la plataforma, que anteriorment ja ha eliminat cançons de grups nacionalistes blancs.

ARXIVAT A:
MúsicaMasclisme Xarxes socials Internet
Anar al contingut