Madrid

Spanair traslladarà la seu social a Barcelona

La seu social de la companyia Spanair es traslladarà de Palma a Barcelona, així ho han assegurat els responsables de la compra. Els 600 assalariats que treballen a la companyia a la capital balear tenen, de moment, la feina garantida allà mateix. Només és traslladarà a Barcelona l'equip directiu. De moment, els nous propietaris no preveuen canviar el nom a Spanair. D'altra banda, els pilots de la companyia consideren que la compra del 80% de la companyia per part d'un grup inversor català tanca un període complicat i obre la porta a nous projectes. En un comunicat, el sindicat Sepla ha dit que confia que la nova direcció portarà Spanair a ser una aerolínia de referència i s'ha compromès a col·laborar en tots els projectes que en garanteixin la viabilitat.

Actualitzat
El vicepresident executiu Catalana d'Iniciatives, Rafael Suñol, ha explicat en declaracions a "Els matins" de TV3 que de moment el nom de la companyia serà el mateix. El nou grup propietari de Spanair ha explicat que la companyia tenia pèrdues estancades i que la inversió real que es fa és de 100 milions d'euros pel 80,1% de l'aerolínia.

Catalana d'Iniciatives ha explicat que hi han invertit 80 milions d'euros, mentre que els altres 20 milions els ha posat SAS. Segons Rafael Suñol, el nou grup inversor té ara dos mesos per tancar els tràmits burocràtics.

"Spanair ha de ser la companyia de les connexions", ha afirmat Suñol, que ha explicat que en la compra de l'aerolínia "no hi ha hagut una idea mestra, sinó un conjunt de circumstàncies que s'han donat i han confluït".

El vicepresident executiu ha reconegut que aquest serà un any dolent per a la companyia, però ha afegit que estan convençuts que Spanair pot ser un negoci i per això hi han posat diners. Suñol ha afegit que ara és necessari crear un clima perquè Spanair es converteixi "en la primera companyia del Prat i del ciutadà" i que en principi "els clients de Vueling no seran els nostres".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut