Madrid

Soto del Real: la presó amb fama d'hotel de 5 estrelles

És on ha ingressat Jordi Pujol Ferrusola i hi coincideix amb altres empresonats per molts dels casos de corrupció

RedaccióActualitzat

La llista d'empresonats "vips" a la presó de Soto del Real, a quaranta quilòmetres de Madrid, s'ha actualitzat aquest dimarts amb l'ingrés de Jordi Pujol Ferrusola. Però des de fa una setmana no paren d'entrar altres investigats per casos de corrupció. Aquests són els que comparteixen centre penitenciari ara mateix:

Jordi Pujol Ferrusola, fill gran de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, està sent investigat per evasió d'impostos. Ha ingressat a Soto del Real la nit de dimarts.

Ignacio González, expresident de la Comunitat de Madrid. Ingressa a presó el 22 d'abril per organització criminal, blanqueig, malversació i frau en relació al Cas Lezo

Pablo González, germà d'Ignacio González, investigat en relació al mateix cas de corrupció. Hi va ingressar el mateix dia, el passat 22 d'abril.

Gerardo Díaz Ferran, expresident de la patronal CEOE, és a Soto del Real des del 16 de desembre del 2012. Està condemnat per delicte contra la Hisenda pública a dos anys i dos mesos de presó.

Francisco Ganados, número dos d'Esperanza Aguirre al PP de Madrid i en presó preventiva des del 2014 pel cas Púnica. Està investigat per violació de secrets amb dany greu per a la causa pública.

A la presó de Soto del Real també va estar ingressat l'exbanquer Mario Conde, a qui van fer responsable de la biblioteca del centre penitenciari.

Aquesta presó té una mica la fama de ser l'hotel de les presons espanyoles. No només perquè hi han passat noms destacats de l'economia i la política espanyola per diferents casos de corrupció, sinó també per les condicions - més bones del que estan els interns en altres centres - en què viuen els presos a Soto del Real.

Quan hi estaven ingressats, Macià Alavedra i Lluís Prenafeta es van queixar perquè no se'ls feia el llit cada dia.

 

Anar al contingut