Farindola

Sota l'allau que va sepultar un hotel a Itàlia encara hi podria haver una vintena de persones

Fins ara s'han trobat onze supervivents i cinc persones mortes

RedaccióActualitzat

Els equips de rescat continuen treballant contra rellotge a l'hotel sepultat per l'allau dimecres a la nit al centre d'Itàlia. Els socorristes han explicat que en les últimes hores han sentit veus sota la neu. Es creu que encara hi pot haver una vintena de persones atrapades.

Les esperances de trobar-los vius, però, disminueixen, perquè han passat moltes hores. Experts alpins creuen que en aquestes condicions es podria sobreviure entre dos i tres dies, sempre que s'hagin format bosses d'aire en algun racó de l'hotel. Consideren, però, que es tracta d'una situació límit.

A més, hi ha perill d'enfonsament d'algunes estructures de l'hotel i està pujant la temperatura, cosa que pot provocar noves allaus.

Fins ara, s'han trobat cinc persones mortes, tres homes i dues dones. L'últim cos que s'ha trobat és el d'un home, aquest dissabte al matí.

En les últimes hores s'han rescatat dos homes i dues dones. També s'ha localitzat una desena supervivent i ara s'està treballant per rescatar-la.

Nou persones rescatades amb vida

Els supervivents que s'han trobat aquesta matinada se sumen als cinc de divendres, quatre dels quals són nens, que es troben bé de salut. Els van trobar ha trobat a la zona de la cuina de l'hotel, on no va arribar completament la neu i es va formar una bossa d'aire que els va permetre sobreviure.

De seguida que van sortir a l'exterior, un helicòpter els va traslladar a un hospital de Pescara. Un dels socorristes va explicar que aquestes persones havien fet focs entre les runes i que el fum els va conduir al lloc on eren. "Tots ells estan relativament bé, han tornat a néixer", ha dit aquest socorrista.

A aquestes nou persones rescatades de sota la neu fins ara s'hi sumen dos hostes de l'establiment que es van poder refugiar dins d'un cotxe.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut