Sol·licitud de compra de les noves plaques i números d'identificació dels nous caporals abans que comencessin els exàmens
Sol·licitud de compra de les noves plaques i números d'identificació dels nous caporals abans que comencessin els exàmens
Badalona

Sospites de manipulació als exàmens policials de Badalona

Un document acredita que es van encarregar les plaques dels nous caporals un mes abans que fessin l'examen

Actualitzat

L'Ajuntament de Badalona ha recollit proves sobre les presumptes irregularitats que hi va haver en el procés de selecció d'agents de la Guàrdia Urbana al 2013.

El cas, denunciat fa un any, no s'havia pogut demostrar per falta de proves. Ara, el Sindicat de Funcionaris de Policia de Badalona ha fet arribar una documentació on es demostra que en el procés de promoció d'agent a caporal hi va haver manipulacions i que les plaques es van encarregar un mes abans que fessin l'examen. La numeració coincidia amb la dels agents que van aprovar i aconseguir la plaça, cosa que desperta les sospites d'un portaveu municipal.

"És altament sospitós que les demanessin abans i que a més aquestes coincidissin després amb els agents que van aprovar"

Aspirants a la Guàrdia Urbana afirmen que de les 500 persones que es van presentar a examen, només una vintena va aprovar i que hi va haver resultats sospitosos a proves físiques i preguntes teòriques fora de lloc. A més, apunten que les sis millors notes corresponen a persones amb relació familiar amb agents del cos o escortes.

Ara, l'Ajuntament investiga si es tracta d'un procediment administratiu fraudulent o si se'n pot derivar algun tipus de delicte penal. De moment, tots els agents continuen al seu lloc de feina.

Anar al contingut