El líder nord-coreà Kim Jong-un (Reuters)
El líder nord-coreà Kim Jong-un (Reuters)

Un terratrèmol aixeca la sospita d'una prova nuclear a Corea del Nord

El secretari executiu de l'Organització del Tractat de Prohibició Total de Proves Nuclears creu que podria ser una rèplica del sisme del 3 de setembre

RedaccióActualitzat

Inusual activitat sísmica aquest dissabte al matí a Corea del Nord.

El Centre Nacional de Terratrèmols de la Xina ha detectat un terratrèmol de magnitud 3,4. Encara que molt menor que el que va causar l'assaig nuclear del 3 de setembre passat, de magnitud 6,3, en un primer moment han pensat que també podia ser conseqüència d'una nova prova nuclear.

Finalment, però, els experts han descartat que l'hagi causat una prova nuclear del règim de Pyongyang.

El secretari executiu de l'Organització del Tractat de Prohibició Total de Proves Nuclears, Lassina Zerbo, creu que podria ser una rèplica del sisme del 3 de setembre:


 

Hores abans, la Xina anunciava que començava a aplicar les sancions de l'ONU contra Corea del Nord per la prova nuclear del 3 de setembre: suspensió d'importacions de tèxtils nord-coreans, tall del subministrament de gas natural i, a partir de l'1 d'octubre, del de refinats del petroli.

Unes mesures que ha combinat amb crides a la calma, després de l'escalada verbal entre Trump i Kim Jong-un.

Aquesta tarda, bombarders i caces nord-americans han volat prop de les costes de Corea del Nord per enviar un "missatge clar" que els Estats Units té "opcions militars" davant de qualsevol amenaça, ha dit el Pentàgon.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut