Bilbao

Sortu assegura que no hi haurà pacte polític entre el PNB i l'esquerra abertzale

El president de Sortu, Hasier Arraiz, nega un pacte PNB-esquerra abertzale en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", després de la manifestació multitudinària de dissabte, a favor dels presos d'ETA.

RedaccióActualitzat

La manifestació multitudinària de dissabte a Bilbao a favor dels presos d'ETA no és l'embrió de cap pacte de l'esquerra abertzale amb el PNB. Ara bé, obre moltes esperances per a un nou cicle polític. Així ho assegurat el president de Sortu, Hasier Arraiz, a "El matí de Catalunya Ràdio": "Ara mateix s'ha creat una il·lusió molt important entre molts ciutadans d'Euskadi. Ciutadans i ciutadanes de l'esquerra abertzale, però també del PNB, d'ELA, de LAB i d'altres organitzacions. I ara és moment de respondre a aquesta il·lusió, pensem que és la nostra responsabilitat."

També ha aprofitat per demanar disculpes al PNB perquè no van aconseguir que la mobilització fos silenciosa: "Si un sol militant del PNB es va sentir incòmode per aquests crits, doncs li traslladaria les meves disculpes en nom de Sortu i de l'esquerra abertzale perquè va ser un escenari no buscat que tots nosaltres ens vam trobar".

Fernández Díaz, "ministre de la guerra"

Hasier Arraiz ha acusat el ministre de l'Interior de no fer cas de la voluntat majoritària dels ciutadans del País Basc i l'ha qualificat de "ministre de la guerra". I és que considera que la negativa taxativa de Jorge Fernández Díaz d'acabar amb la dispersió dels presos d'ETA radicalitza les posicions.

El president de Sortu demana un replantejament de la política impulsada del PP davant del procés de pau al País Basc. Considera que l'estratègia de Rajoy només busca que el conflicte acabi amb un bloc de vencedors i un de vençuts. Hasier Arraiz alerta que només acabarà si tothom hi guanya.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut