Madrid

Sorprenent testimoni de l'exnúmero 2 de la Policia Nacional sobre el "pen drive" dels Pujol

Eugenio Pino, ja retirat, va apel·lar davant del jutge a la seva "imaginació poderosa" per inferir que el llapis de memòria amb més informació sobre el cas Pujol trobat el mes passat per la policia va sortir de Método 3

RedaccióActualitzat

La notícia va saltar el 9 de febrer: la policia havia trobat un llapis de memòria abandonat en un calaix i l'havia portat a l'Audiència Nacional perquè, segons es va dir, podia contenir informació rellevant sobre el cas de la família Pujol.

Aquest dijous, gairebé un mes després, s'ha divulgat la gravació de l'interrogatori del jutge José de la Mata, que instrueix el cas, a Eugenio Pino, antic número 2 de la Policia Nacional ara jubilat, que es va oferir a donar detalls sobre l'origen del llapis de memòria.

En l'interrogatori, fet el 16 de febrer, Pino va dir que aquest llapis el va aconseguir el comissari Marcelino Martín-Blas fa quatre anys en l'escorcoll als locals de l'agència de detectius de Barcelona Método 3. Però Pino no va poder assegurar-ho, i quan el jutge li va reclamar que concretés, la seva resposta va ser sorprenent:

 

"Segons la meva imaginació poderosa com a policia, és Método 3. Però si ara em diu vostè: 'Ho jura sobre la Bíblia?', jo diré que no ho sé."

"En algun moment puc semblar imprecís, però en altres coses sóc bastant precís."

Aquestes i altres respostes de Pino, a qui s'ha responsabilitzat de ser un dels executors de l'anomenada operació Catalunya a les ordres de l'exministre Jorge Fernández Díaz, van arribar a posar nerviosos el jutge, l'advocat de l'Estat i la fiscal, Belén Suárez, que va expressar desconcert:

"Arriba vostè avui i parla d'un 'pen drive' que li dona Martín-Blas, que estava encriptat, que en desconeix el contingut... Estem una mica desconcertats."

"Han aparegut tants 'pen drives' i discos durs que estic desconcertada."

♦ Apareix un llapis de memòria que podria contenir dades sobre el cas Pujol

 

En un altre moment de l'interrogatori, Pino tampoc va poder aclarir algunes de les informacions que estava aportant, i que es van acabar convertint en simples rumors:

 

José de la Mata: "Però sap si és cert o no que l'expresident de la Generalitat havia pagat 700.000 euros?"

Eugenio Pino: "Sí, això és un rumor, ho torno a repetir. Un rumor. El rumor sempre és intens. No tinc res més."

José de la Mata: "Llavors, si només ens posa en coneixement del rumor que hi ha hagut, llavors no expliqui res més."

L'advocat de l'Estat es va queixar de les contradiccions de Pino, i li va recriminar haver enviat un escrit al jutge oferint-se a aclarir l'origen del llapis. La resposta de Pino també va ser força sorprenent:

"Potser no ho entendrà; enyorança de jubilat, estaria més a gust a casa."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut