Arrecife

Soria demana comparèixer al Congrés per explicar la seva implicació amb els "papers de Panamà"

El ministre d'Indústria en funcions nega que hagi estat secretari d'una empresa britànica amb seu a les Bahames

Actualitzat

El ministre d'Indústria, Energia i Turisme en funcions, José Manuel Soria, ha anunciat que ha demanat comparèixer la setmana vinent davant la Comissió d'Indústria del Congrés per donar explicacions sobre la seva vinculació amb els "papers de Panamà". En una roda de premsa al Congrés dels Diputats, el ministre ha tornat a negar que en els seus anys de trajectòria política hagi tingut vincles amb cap societat ni a Panamà ni a les Bahames. Soria ha explicat que la compareixença podria ser dimarts de la setmana que ve.

Soria ha reiterat que no té cap vinculació amb l'empresa UK Lines Limited, com ja va fer dilluns. El diari "El Confidencial" publica aquest dimarts que, segons el registre mercantil del Regne Unit, Soria era secretari de l'empresa quan es va crear una companyia amb el mateix nom a les Bahames, i va ser-ne l'administrador entre el 1991 i el 1997, com figura en la documentació del despatx Mossack Fonseca.

En declaracions als periodistes des de Lanzarote, Soria ha assegurat que UK Lines Limited "és cent per cent britànica", amb seu a Londres, i mai ha estat en un paradís fiscal. A més, ha insistit que ni ell ni ningú de la seva família "han tingut cap relació d'accionista, ni de soci, ni de direcció" amb l'empresa. UK Lines Limited s'encarregava de la consignació dels vaixells enviats des de les Canàries per l'empresa familiar de Soria, Oceanic Lines.

Soria ha informat que s'ha dirigit a la Fiscalia de l'Audiència Nacional perquè investigui si ha tingut cap relació amb alguna empresa a les Bahames, com ja va fer dilluns en relació amb Panamà.

El de Soria no és l'únic nom que apareix als "papers de Panamà" que s'ha divulgat avui, dimarts. El vicepresident del Barça, Carles Vilarrubí, hauria venut unes caves a través d'una societat pantalla amb seu a les illes Bahames, i el cantant i presentador Bertín Osborne hauria reactivat una societat "offshore" a Panamà a finals de l'any passat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut