Madrid

Soria assegura que Volkswagen s'ha compromès a mantenir les inversions a Espanya

El ministre d'Indústria es va reunir dijous amb el nou president de la companyia, Matthias Müller

RedaccióActualitzat

El ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, assegura que Volkswagen mantindrà les inversions a Espanya.

Soria ha explicat, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que dijous es va reunir, a la seu de Volkswagen a Wolfsburg, amb el nou president de la companyia, Matthias Müller. Segons el ministre, Müller li va garantir que mantindran el programa d'inversions previst per a Espanya: 3.200 milions d'euros anunciats per Volkswagen per a la fàbrica de Seat a Martorell i 1.000 milions d'euros per a la fàbrica de Landaben, a Navarra.

Però el ministre també ha dit que Volkswagen li ha recordat que el programa d'inversions de la companyia, comporta que les administracions -Catalunya, Navarra i el govern espanyol- mantinguin les ajudes a la innovació previstes.

Soria ha assegurat que el govern espanyol les pensa mantenir, com també ho faran els governs de Navarra i Catalunya. Aquest mateix divendres ha enviat una carta a la companyia reiterant el compromís del govern central amb el manteniment del pla d'ajudes a la innovació previst i relacionat amb l'augment de la càrrega de treball en els seus centres.

El ministre d'Indústria, Energia i Turisme també ha assegurat que el consorci Volkswagen presentarà abans del 31 d'octubre el pla d'acció en relació amb la modificació dels vehicles manipulats i preveu que, a partir de l'1 de gener de 2016, Volkswagen es posarà en contacte amb els propietaris dels prop d'11 milions de vehicles afectats.

Reunió dels sindicats a Wolfsburg

La notícia arriba el mateix dia que els sindicats es reuneixen a Wolfsburg, a Alemanya, amb el nou president de Volkswagen. I paral·lelament, a Catalunya, els treballadors també es troben amb la direcció de Seat. El comitè d'empresa considera que algú haurà de pagar per la seva responsabilitat en aquesta crisi.

En declaracions als matins de TV3, el president del comitè d'empresa de Seat a la planta de Martorell, Matías Carnero, ha dit que els treballadors de Seat tenen por que la crisi dels motors manipulats acabi passant factura a les vendes de Seat. Si baixen les vendes, això repercuteix directament en menys dies de treball a l'empresa.

Carnero ha demanat unitat entre empresa, treballadors i governs, espanyol i autonòmics, per defensar les inversions i el futur de les plantes de Seat i Landaben.

Les revisions comencen massa tard

Matías Carnero considera que començar les revisions dels motors manipulats al gener és "tard". La data la va anunciar el president del grup Volkswagen aquest dimecres al diari alemany "Frankfurter Allgemeine Zeitung" i l'ha confirmada el ministre d'Indústria.

En declaracions a ACN, Carnero ha alertat que l'espera fins al gener podria fer enfadar encara més els clients afectats per la manipulació dels motors dièsel.

 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut