Madrid

Soraya Sáenz de Santamaría: "La xarxa ferroviària a Catalunya és la infraestructura amb més inversió en els últims anys a Espanya"

La vicepresidenta del govern espanyol respon a les demandes de Joana Ortega i Santi Vila perquè es traspassi el servei complet a la Generalitat

Actualitzat

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha respost les peticions que des de Catalunya Joana Ortega i Santi Vila li han adreçat perquè traspassi el servei complet de Rodalies a la Generalitat. Després del caos ferroviari que va afectar més de 80.000 usuaris, ha afirmat aquest divendres en la roda de premsa posterior al consell de ministres:

"La xarxa ferroviària de Catalunya -i això són dades, eh? aquí ja no entro en valoracions- és la infraestructura que més inversions ha rebut en els últims anys a Espanya.".

I és que segons les dades que ha donat, entre el 2008 i el 2011, el govern espanyol va invertir 664,6 milions d'euros "en les infraestructures ferroviàries catalanes" i en l'última legislatura, entre el 2012 i el 2014, Catalunya va rebre inversions per un total de 113,6 milions d'euros en matèria ferroviària.

Però Soraya Sáenz de Santamaría no ha detallat que ha comptat juntament les inversions a la xarxa de Rodalies i les fetes per l'AVE fins a Girona en parlar d'inversions ferroviàries a Catalunya.

La vicepresidenta del govern del PP ha conclòs que els diners dedicats eren "força més que en d'altres llocs on l'estat espanyol també gestiona una important línia de Rodalies, com és el cas de Madrid, on es van invertir 55,4 milions d'euros". "Per cada euro d'inversió a Madrid se'n van invertir dos a Catalunya.", ha reblat Soraya Sáenz de Santamaría.

A més, en el capítol de les previsions, la vicepresidenta ha dit que hi ha inversions previstes per al període 2015 - 2018 per valor de 553,7 milions d'euros sense comptar la inversió de la connexió de l'accés ferroviari a la T1 de l'aeroport del Prat.

Soraya Sáenz de Santamaría ha titllat de "campanya" les declaracions de les últimes hores. "Crida poderosíssimament l'atenció aquesta campanya a poques hores d'unes eleccions", ha dit.

"L'avaria del metro va lligada a la independència?"

I, finalment, ha recordat que el mateix dia es va registrar una incidència al metro, concretament a les línies L9 i L10, "que no té res a veure" amb les competències de l'Estat. Per això, ha ironitzat: "L'avaria del metro va lligada a la independència?". "Crec que hem de ser una mica més seriosos", ha conclòs.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut