Mia Farrow
Mia Farrow

Soon-Yi, la dona de Woody Allen, trenca el silenci per defensar el seu marit

Soon-Yi diu que la seva mare, Mia Farrow, s'ha aprofitat del moviment #MeToo per acusar "injustament" Allen

Actualitzat

La dona i filla adoptiva de Woody Allen, Soon-Yi Previn, ha trencat el silenci per defensar el seu marit, en una entrevista a la revista "New York Magazine".

Les seves paraules arriben mesos després que molts actors i actrius hagin donat l'esquena al cineasta perquè la seva filla adoptiva Dylan Farrow el va acusar d'haver abusat d'ella quan era petita.

Previn ha carregat contra la seva mare adoptiva, Mia Farrow, a qui acusa d'haver mentit sobre Allen:

"El que li ha passat a Woody és tan decebedor, tan injust... La Mia s'ha aprofitat del moviment #MeToo i ha presentat la Dylan com una víctima. I tota una generació està sentint això quan no ho hauria de sentir."

 

Abusos verbals i físics de Farrow

Soon-Yi Previn va ser adoptada a Corea del Sud per Mia Farrow i el seu exmarit, André Previn, quan tenia sis anys. La seva relació romàntica amb Allen va començar quan tenia 21 anys. Ara ja fa 20 anys que són parella.

Previn ha explicat a "New York Magazine" que la seva infància va estar marcada pels abusos verbals i físics de Farrow. Per exemple, ha relatat que quan va arribar no parlava anglès i la seva mare la va pressionar molt perquè n'aprengués:

"Em va intentar ensenyar l'alfabet amb peces de fusta. Si no l'encertava, a vegades me les tirava a sobre o a terra. Qui pot aprendre amb aquesta pressió?"

Previn també ha dit que la seva mare adoptiva demostrava "el seu poder arbitràriament", donant-li bufetades, cops amb un raspall o qualificant-la d'"estúpida".

 

A més, la dona d'Allen ha criticat que Farrow sovint deixava els nens sols a casa, i tenia clars favoritismes:

"Hi havia una jerarquia; ella no ho intentava amagar. Fletcher era l'estrella, el fill d'or. La Mia sempre valorava la intel·ligència i l'aparença, els cabells rossos i els ulls blaus."

La descripció de Previn coincideix amb la de Moses Farrow, que va ser adoptat quan tenia dos anys:

"S'assegurava que feies el que ella volia. Quan t'acaba d'adoptar és una lluna de mel, però després el seu vel cau i comences a veure qui és la Mia en realitat."

Polèmica per l'entrevista: l'ha feta una amiga d'Allen

L'entrevista ha despertat polèmica, sobretot perquè l'ha feta Daphne Merkin, amiga d'Allen des de fa quatre dècades.

Dylan Farrow, que acusa Allen d'haver abusat d'ella quan tenia 7 anys, ha criticat l'autora de l'article:

"Quan "New York Magazine" em va contactar, em van descriure múltiples falsedats. L'autora va arribar a suggerir que la meva mare m'havia subornat per mentir. [...] La meva mare em va fer costat, fins i tot quan Woody Allen va deixar anar un infern sobre meu a través d'advocats i publicistes i aliats com l'autora d'aquesta peça. [...] Quina vergonya, "New York Magazine"."

 


Més tard, Dylan ha donat les gràcies a alguns dels seus germans que també li donen suport, fent públic un comunicat que han escrit:

"Estimem i fem costat a la nostra mare, que sempre ha estat una mare atenta. A casa nostra només hi hem vist comprensió, motiu pel qual els tribunals van garantir la custòdia única a la nostra mare de tots els seus fills."

 


El periodista i germà de Dylan, Ronan, també s'ha pronunciat a Twitter al respecte:

"Dec tot el que soc a Mia Farrow. És una mare comprensiva que ha viscut de tot per la seva família, mentre creava una llar plena d'amor per a nosaltres. [...] Com a germà i fill, estic enfadat perquè "New York Magazine" ha participat en això."

 


Però "New York Magazine" s'ha limitat a dir que només mira de donar la perspectiva de Previn, que "mereix ser escoltada". Pel que fa a la relació de l'entrevistadora i Allen, el mitjà ha afegit que no té res a veure amb l'article.

 

ARXIVAT A:
Agressió sexualAssetjament sexual
Anar al contingut