Viladecavalls

Sony presenta un ERO que afectarà 275 treballadors de la planta de Viladecavalls

Sony ha anunciat que presentarà un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que suposarà una reducció de plantilla de 275 treballadors del centre de Viladecavalls, que produeix televisors LCD. La companyia ha informat, en un comunicat, que l'ERO es presenta al cap de cinc mesos de negociacions amb els sindicats, sense haver arribat a un acord sobre el pla de viabilitat voluntari que asseguraria el futur de la planta, on treballen 1.300 persones. UGT i Comissions Obreres han titllat la mesura d'"aberració" i d'una greu "irresponsabilitat".

Actualitzat
Sony també ha decidit aplicar una clàusula d'inaplicació de l'increment salarial del Conveni del Metall de la província de Barcelona, que es traduirà en una congelació salarial per a tots els treballadors.

La multinacional japonesa Sony ja havia mostrat símptomes de crisi. Fa tot just uns dies va anunciar 8.000 acomiadaments a tot el món. Aquest dilluns, però, la notícia toca de més a prop, ja que ha anunciat que prescindirà de 275 treballadors de la planta que té a Viladecavalls, al Vallès Occidental, que fabrica televisors i on treballen 1.300 persones. Segons la companyia, és una mesura necessària per mantenir la planta catalana.

L'ERO arriba després que l'empresa i els sindicats han negociat durant mesos un pla de viabilitat sense èxit. Sony també preveu congelar el sou de tots els treballadors i, segons els sindicats, hi aplicarà una retallada d'entre un 15 i un 20% del sou. Ivan Ferrer, responsable de Comunicació de Sony, n'ha justificat les mesures en declaracions a Catalunya Informació: "El que volem és, dins de l'entorn econòmic complicat en què ens trobem, continuar produint televisors a curt termini."

Els sindicats posen el crit al cel

Des de la UGT consideren que l'ERO és "una indecència i una greu irresponsabilitat". A més, acusen la multinacional japonesa d'haver enganyat la Generalitat i el Comitè d'Empresa. Aquest sindicat afirma que Sony té una "bona sortida" al mercat català i espanyol, i alerta que aquestes accions poden tenir conseqüències en les vendes aquest Nadal.

Comissions Obreres ha criticat la manera com l'empresa ha fet públics els seus plans amb una clara actitud de "menyspreu". Titllen d'"aberració" el fet de plantejar l'ERO abans de Nadal, i reclamen a Sony que els dies que la fàbrica estigui tancada, entre el 23 de desembre i el 7 de gener, no els computin com a període de negociació.

Es dóna la circumstància que la direcció mundial de Sony es va comprometre, fa tot just una setmana, durant la visita del president de la Generalitat, José Montilla, al Japó, a aplicar la congelació de salaris per evitar haver de recórrer als acomiadaments. Finalment, Sony ha tirat pel dret i hi vol aplicar les dues mesures alhora. A més, la companyia ha anunciat que a principis d'any traslladarà les operacions de logística a una altra empresa, propietat del grup Sony, i especialitzada en aquesta àrea.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut