Barcelona

Sony negocia la retirada de l'ERO amb els sindicats a canvi de 150 baixes incentivades

La direcció de la multinacional japonesa Sony i els sindicats negocien la retirada de l'expedient per acomiadar 275 treballadors de la planta de Viladecavalls, al Vallès Occidental. L'alternativa passaria per congelar salaris, com ja s'havia anunciat, i per retallar la plantilla a partir de baixes incentivades. Uns 150 treballadors s'haurien d'acollir a aquesta possibilitat. Portaveus de Sony, però, han assenyalat que "es tracta només d'una possibilitat d'entre d'altres que s'estan estudiant".

Actualitzat
Una setmana després d'anunciar 275 acomiadaments de la planta de Viladecavalls, s'ha sabut que la multinacional Sony podria fer marxa enrere. I és que direcció i sindicats estan negociant la possibilitat de retirar l'expedient de regulació i substituir-lo per un programa de baixes incentivades. Si finalment aquesta opció tirés endavant, dels 275 acomiadaments previstos es passaria a 150 baixes incentivades.

Això aniria acompanyat de la congelació salarial pel 2009 i 2010 que ja s'havia anunciat, tot i que l'empresa es comprometria a abonar els endarreriments posteriorment, quan la situació econòmica de la companyia i el mercat hagin millorat. El secretari general de Comissions Obreres, Joan Carles Gallego, ha confirmat que, a banda d'aquesta proposta se'n negocien altres, les quals, ha dit, caldrà confrontar amb les propostes de viabilitat futura de la planta de Viladecavalls, on es fabriquen televisors.

El líder de Comissions Obreres no ha volgut avançar res més de la situació actual a Sony. Això sí, ha remarcat que el viatge del president Montilla al Japó no va servir per a res, que la Generalitat es va agafar a les tesis de l'empresa de congelar els salaris, que no es va parlar de futur i que, per tant, se'l podrien haver estalviat. 
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut