Tòquio

Sony i Nintendo presenten una caiguda de beneficis per la crisi i la depreciació del ien

Els dos principals fabricants japonesos de videojocs, Nintendo i Sony, han tingut una caiguda de beneficis en l'últim balanç. La caiguda més forta, però, l'ha tinguda Sony, del 97% l'últim trimestre respecte al mateix període de l'any passat, mentre que la baixada de Nintendo ha estat del 18% els últims nou mesos. Aquesta última firma assegura que al març tancarà l'any fiscal amb beneficis. Els resultats evidencien que, en temps de crisi, Wii, la consola de Nintendo, ha guanyat la partida a la PlayStation, de Sony.

Actualitzat
L'empresa japonesa Sony ha acomunicat un benefici net d'octubre a desembre de 115 milions de dòlars, però ha anunciat que aquest any fiscal persentarà per primera vegada en catorze exercicis pèrdues netes, i que també preveu tancar la divisió de jocs amb números vermells. Els seus càlculs indiquen que les pèrdues netes pujaran a 330 milions de dòlars, i ho atribueix a parts iguals a la depreciació del ien i a la baixada de les vendes.

Pel que fa als beneficis de Nintendo, entre abril i desembre han caigut un 18%, tot i que les seves vendes i guanys operatius han augmentat malgrat la depreciació del ien. El benefici net ha estat de més de 2.300 milions de dòlars. En aquest període, els nou primers mesos de l'any fiscal japonès, el fabricant de la Wii n'ha venut 20,52 milions, que és el que ha permès a la companyia aguantar millor la crisi. Des del seu llançament a finals del 2006, doncs, la consola interactiva ha arribat a 44,9 milions de llars.
Anar al contingut