Primera Divisió

Sonny Anderson torpedina la bona ratxa del Barça en camp contrari amb un gol en l'últim minut

Sense Ronaldinho, lesionat, i amb un Riquelme molt motivat, el Barça ha vist trencada la seva bona ratxa en camp contrari amb una derrota al Madrigal per 2 a 1, gràcies a un gol de l'exblaugrana Sonny Anderson en l'últim minut. El Barça ha fet una desastrosa primera meitat, en la qual no ha xutat ni una sola vegada entre els tres pals de la porteria de Reina, i el Vila-real ho ha aprofitat per avançar-se amb un gol de José Mari. Kluivert ha empatat en el minut 72, però finalment el seu gol no ha servit de res.

Amb les novetats de Kluivert i Sergio Santamaría en l'onze titular, el Barça ha sortit completament adormit a la gespa de l'estadi del Madrigal, enfront d'un Vila-real que ha començat atacant en tromba contra la porteria de Víctor Valdés, i, ja en el primer minut, el porter blaugrana ha evitat l'1 a 0 parant un xut del "pistoler" Sonny Anderson. El domini local ha estat asfixiant, i, en el minut 10, Puyol ha salvat sota pals una rematada de José Mari, en la segona ocasió clara de perill. El Vila-real, liderat per l'exblaugrana Riquelme, ha tingut més ocasions per marcar, però la gran actuació de Víctor Valdés ha evitat que els homes de Benito Floro s'hagin avançat en el marcador. En el minut 21, José Mari ha desaprofitat una gran assistència de Riquelme per batre Valdés picant la pilota per sobre de la seva sortida. Els blaugranes no han reaccionat en cap moment i el Vila-real ha continuat creant perill fins que ha trobat el merescut premi del gol. A la sortida d'un córner, en el minut 39, José Mari ha fet el seu primer gol en la Lliga pentinant amb el cap el servei d'un motivadíssim Riquelme. Al final de la primera meitat, el Barça no havia estat capaç de xutar ni una sola vegada entre els tres pals de la porteria de Reina, que ha estat un espectador més, tot i que l'assistent ha assenyalat dos fores de jocs innexistents a Kluivert en jugades de perill contra l'àrea local. En la represa, Rijkaard ha volgut canviar la dinàmica negativa del seu equip i ha donat entrada a Overmars i Iniesta, en els llocs de Sergio Santamaría i Márquez. Els canvis han provocat un major domini del Barça en la possessió de la pilota, i, en el minut 59, ha arribat la primera ocasió de perill blaugrana en tot el partit. Després d'una centrada d'Overmars des de la banda esquerra, Luis García ha rematat al segon pal i Arruabarrena ha salvat sota pals, quan la pilota estava a punt d'entrar a la porteria. I, pràcticament a continuació, el Vila-real ha pogut sentenciar en un ràpid contraatac, que ha culminat Riquelme amb un xut molt desviat des de la frontal de l'àrea. El Barça ha insistit a buscar l'empat, encara que sense gaire encert, tot i que, en el minut 65, en una indecisió defensiva local, Belletti ha estat a punt d'introduir la pilota en la seva pròpia porteria, davant de la presència de Kluivert. Després d'una clara ocasió de Guayre per fer el 2 a 0, el Barça ha aconseguit empatar en el minut 72, amb un gol de Kluivert, que ha aprofitat un refús en curt de Reina en un xut de Luis García. En la recta final del matx, tots dos equips han intentat aconseguir el gol de la victòria. Riquelme ha tingut l'oportunitat de desfer l'empat amb un xut llunyà que Valdés ha enviat a córner amb problemes, i Luis García, a cinc minuts de l'acabament, ha batut Reina, però el seu gol ha estat anul·lat per clar fora de joc. Quan semblava que l'empat seria definitiu, en l'últim minut, Sonny Anderson, que havia estat gairebé absent durant tot el partit, ha fet el definitiu 2 a 1, amb un bonic cop de cap en planxa, i ha donat la victòria al seu equip.