Tenis

Sona per error l'himne nazi en un torneig de tenis de la Copa Federació

L'Associació de Tenis dels Estats Units ha demanat disculpes per la reproducció d'estrofes de l'himne de l'Alemanya nazi en la cerimònia d'inauguració d'un dels partits de la Copa Federació

Actualitzat

Sembla que la reproducció dels himnes nacionals sempre acaba creant polèmica. Aquest ha estat el cas de la cerimònia inaugural del partit de la Copa Federació que ha enfrontat aquest cap de setmana la nord-americana Alison Riske i l'alemanya Andrea Petkovic a Hawai. Els organitzadors de l'esdeveniment van reproduir, per error, l'himne del Tercer Reich amb estrofes que es remunten al temps de l'Alemanya nazi.

Petkovic ha assegurat que va estar a punt de marxar de la pista enmig de l'incident que va qualificar d'"epítom d'ignorància". "Mai m'he sentit més ofesa en tota la meva vida", lamentava la tenista després del partit.

L'Associació de Tenis dels Estats Units (USTA) s'ha disculpat pels fets amb l'equip alemany: "USTA es disculpa amb l'equip alemany de la Fed Cup i tots els seus seguidors per la reproducció d'un himne nacional antic", diu la declaració. L'Associació afegeix en el seu missatge que "de cap manera" ha volgut faltar al respecte a ningú i que l'incident no es tornarà a repetir.

L'incident recorda l'eliminatòria entre Espanya i Austràlia l'any 2003, quan els locals van posar l'himne de Riego a Melbourne durant una eliminatòria de Copa Davis.

 


 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut