Particular exposició "Somni i natura", amb la mirada a l'obra d'RCR
Particular exposició "Somni i natura", amb la mirada a l'obra d'RCR

"Somni i natura", la proposta del despatx RCR d'Olot a la Biennal de Venècia

Els arquitectes catalans desperten un gran interès amb una proposta en què mostren projectes de present i futur

Actualitzat

Catalunya torna a tenir pavelló propi a la Biennal d'Arquitectura de Venècia. Aquest any ho fa de la mà de les imatges guanyadores del premi Pritzker: els arquitectes del despatx RCR, d'Olot, amb una proposta que han anomenat "Somni i natura".

El pavelló, impulsat per l'Institut Ramon Llull, ha obert portes aquest dijous i ha sorprès per ser una instal·lació que convida a veure i viure la seva arquitectura a través d'una experiència sensorial.

Han convertit el pavelló català de la Biennal en un espai líquid, eteri, on mostren esquitxos de la seva arquitectura, sense maquetes ni plànols.

 

Per provocar aquesta sensació han creat el més semblant a una cova de llums i moviment. El visitant accedeix a un espai que representa l'estadi més profund del somni i que es representa amb 6.000 lupes fresnel que juguen a distorsionar la realitat.

El viatger es troba amb 56 visualitzacions del somni de RCR.

Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta, de RCR arquitectes

 

Rafael Aranda, arquitecte del despatx RCR, l'explica d'aquesta manera:

"És un espai que no t'està dient això és així, no està concretant. És com a nosaltres ens agraden els espais. Ens agrada que cada persona els recomposi"

Per Carme Pigem, arquitecta del despatx RCR, la idea era comunicar emocions:

"Nosaltres enteníem que més que intentar explicar o exhibir una arquitectura el que ens agradava era poder acostar allò que pensem que ha de fer l'arquitectura que és transmetre emocions."

 

Al final d'aquest núvol de lents els tres arquitectes revelen el seu projecte de futur, La Vil·la, una finca que s'han fet seva a la Vall de Bianya, on instal·laran un laboratori arquitectònic, obert a la investigació i la docència. Ara que han arribat tan amunt tornen a arrelar-se al seu lloc, a la Garrotxa, el paisatge que ha definit la personalitat de l'arquitectura RCR.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut