Pla obert on es poden veure els responsables de Som Energia, les Llars del Seminari i el Bisbat de Lleida, encaixant les mans després de signar l�…
Pla obert on es poden veure els responsables de Som Energia, les Llars del Seminari i el Bisbat de Lleida, encaixant les mans després de signar l'acord, el 24 de gener de 2018. (Horitzontal)

Som Energia finança a les Llars del Seminari de Lleida, el seu primer projecte contra la pobres energètica

Actualitzat

ACN Lleida.-La cooperativa d'energia verda Som Energia, ha signat un acord per al finançament total de la instal·lació d'un sistema d'autoproducció fotovoltaic amb la Fundació Entre Tots i per al Bé de Tothom, que gestiona les 'Lars del Seminari'. Aquest serà el primer projecte adreçat a pal·liar els efectes de la pobres energètica que finança Som Energia i permetrà a les 19 famílies en situació de vulnerabilitat, social o econòmica, que viuen en aquest edifici, estalviar al voltant d'un 30% en despesa energètica cada any. El projecte ha estat impulsat a través de la iniciativa del Grup Local de Lleida de Som Energia arrel d'un estudi d'optimització de potència que es va fer a les Llars del Seminari, quan aquestes van contractar la llum amb Som Energia, ara fa un any.

El finançament d'aquest projecte és gràcies a les aportacions voluntàries que es poden realitzar a través de la factura de la llum. Per un ús mitjà d'una família (aproximadament 200 kWh\/mes) representa una aportació de 2 euros mensuals (O,01 euros\/kWh).En virtut d'aquest conveni signat, Som Energia realitzarà un donatiu de 23.758,35 euros a la Fundació que gestiona les Llars del Seminari, que es destinarà exclusivament a la coberta solar fotovoltaica de 12,720 KWp de potència, que instal·larà a la teulada de l'edifici, l'empresa d'enginyeria Badia Energies.Actualment el consum elèctric de les Llars del Seminari (pisos on viuen les famílies i consum de les rentadores comunitàries i ascensor) puja prop de 8.800 euros l'any, que amb aquesta instal·lació d'autproducció passarà a ser d'uns 6.250 euros. per tant generarà un estalvi de 2.550 anuals i produirà el 39% de l'electricitat que ara utilitzen. El 61% restant d'energia també provindrà de fonts 100% renovables ja que tenen la llum contractada amb Som Energia.Som Energia és una cooperativa sense ànim de lucre que té com a objecte la comercialització i producció d'energia elèctrica i calorífica provinent de fonts renovables. La seva missió és impulsar un canvi de model energètic actual per assolir un model 100% renovable, eficient i en mans de la ciutadania. Actualment compta amb més de 40.000 socis i supera els 60.000 contractes de llum verda.La Fundació Entre Tots i pel Bé de Tothom, que gestiona les Llars del Seminari, dóna acollida i facilita l'ús temporal i suficient d'un habitatge a famílies desnonades o que es troben en situació de vulnerabilitat. Per part del Bisbat de Lleida, ha signat el conveni, el vicari general, Josep Anton Jové, per part de la Fundació Entre Tots i pel Bé de Tothom, Carles Sanmartin i per part de Som Energia Xavier Hernández.

Anar al contingut