Solsona

Solsonès, teleassistència per a una comarca envellida

El consell comarcal del Solsonès fa un estudi de les persones més grans de la comarca per saber quines necessitats tenen

RedaccióActualitzat

Maria Torralba té 91 anys i viu en una masia aïllada del terme d'Olius, al Solsonès. Ara, el servei que més falta li fa és la teleassistència. Si li passa res, ha de prémer l'aparell que sempre porta a sobre per activar els serveis d'emergència.

 

El Solsonès és una comarca eminentment rural amb una població cada vegada més envellida. Ara són 14.000 habitants. D'aquests, prop d'un miler ja té 80 anys o més. Un terç d'aquests avis viu en masies aïllades i, sovint, de difícil accés. La teleassistència s'està convertint en una manera eficaç d'atendre aquesta població.

 

Des de fa mesos, els tècnics del Consell Comarcal del Solsonès recorren totes les cases, urbanitzacions i nuclis per parlar amb els seus veïns més grans. Els fan una entrevista exhaustiva per saber com estan i quines necessitats tenen.

Amb aquest estudi, que els permet radiografiar com viu la gent gran de la comarca, també podran detectar si hi ha avis en risc d'exclusió social i actuar.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut